Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsledningen: "Fel att hänga Sundlöv"

Brynäs styrelse har inte beordrat sportchefen Micke Sundlöv att acceptera ett bud på Pavel Brendl från ryska Torpedo Nizhny Novgorod. – Men vi står bakom Mickes beslut. Det här är en oerhört svår fråga när rysk hockey börjar visa musklerna, säger Hans-Karlsson, som även är t f klubbdirektör.

Annons

Eftersom nyheten om Brendl satte igång en ny storm kring Brynäs IF, vill Brynäsledningen poängtera att man anser att Sundlöv hanterat frågan på rätt sätt.

– Vi i styrelsen har fått information om den här affären, och vet precis Micke har tvingats resonera. Det har dykt upp ett erbjudande till oss och Brendl, som det totalt sett är svårt att stå emot.

– Jag förstår alla fans, men att hänga Sundlöv är att ge sig på fel person.

– Absolut inte. Vi har redan gått igenom hur vi ska sanera ekonomin, och i den tänkta budgeten finns lönekostnaden för Brendl med. Det här är ingen ekonomisk räddningsaktion.

– Beslutet att hyra ut Brendl är fattat på sportsliga grunder. Nye tränaren Niklas Czernecki har fått vara med och diskutera, och vet hur landet ligger.

– Vi har inte diskuterat det, så det är inte förankrat. Men jag förutsätter faktiskt att de ska gå till en investering i den sportsliga biten.

Enligt vad Sporten erfar tickar det dock inte in några enorma summor i samband med uthyrningen av Brendl. Räkna med att Brynäs får i storleksordningen runt tre miljoner kronor för att man släpper tjecken under de här två åren.

– Jag vill inte kommentera det. Men det är framför allt för Brendl själv det handlar om de verkligt stora pengarna, säger Karlsson.

Årslönen i Ryssland kan pendla ända upp mot tio miljoner kronor.

– Därför är det väl lätt att fatta att vi inte har mycket att sätta emot. Stoppar vi Brendl från ett sånt här drömkontrakt, så blir han naturligtvis inte speciellt motiverad. Och skulle han istället sticka till NHL får vi inte en krona.

– Ja, det här är den värld vi lever i. Jag var nyligen på ett möte med Svenska hockeyligan, och alla upplever samma sak. Det här är starka krafter vi har att tampas med. Rysk hockey håller på och bygger upp ett europeiskt NHL, och det är stora pengar i omlopp.

Med en vecka kvar till Brynäs årsmöte står det också klart att klubben kommer att använda ett övervärde i arenabolaget för att få positivt kapital i bokslutet. Detta enligt en artikel i Gefle Dagblad.

Mer läsning

Annons