Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsmatchen bröts av läktarbråk

(ny version) Brynäs tog två poäng efter förlängningsseger med 4–3 hemma mot Djurgården.

Men eftersnacket handlade om något annat.

Djurgårdens supportrar skämde ut sig, vilket ledde till att matchen avbröts i knappt 20 minuter.

Annons

Allt och lite till hände i Läkerol Arena på lördagskvällen. Vi börjar med läktarskandalen. Djurgårdsklacken hade smugglat med sig smällare in på bortasektionen, som är placerad på samma kortsida som hemmasupportrarnas sektion.
Smällarna kastades mot Brynäsklacken och Djurgårdens supportrar tände även bengaliska eldar och skickade in saker på isen.
Stämningen var hätsk och på grund av oroligheterna valde domaren Sören Persson att bryta matchen 3.18 in på första perioden.
Efter matchen rådde det delade meningar om domaren hade fattat rätt beslut.
– Det var en hemsk stämning. Jag kollade upp mot läktaren och tyckte det var en otäck känsla. Att bryta matchen var en bra åtgärd i det läget och ett bra sätt att markera, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki.
Nilsson vill spela vidare
Djurgårdens tränare Hardy Nilsson tyckte helt tvärtom.
– Jag tar inte någon i försvar, men jag tycker man ska lira på i ett sånt läge, sade Nilsson.
Efter 15 minuters paus kom Djurgårdens lagkapten Nichlas Falk in på isen och vädjade till Djurgårdsklacken att lugna ner sig.
"Jag har blivit ombedd av domarna och polisen att tala med er. Om ni fortsätter med fyrverkerierna kommer de att tömma läktarna. Vi behöver ert stöd", sade Falk.
Matchen kom igång efter ett avbrott på knappt 20 minuter. Innan spelarna åkte av isen hade Djurgården hunnit göra 1–0, men Brynäs vaknade till liv och gick via tre power play-mål fram till en 3–1-ledning.

Djurgården kom i sin tur tillbaka, kvitterade till 3–3 och matchen gick till sudden där Niclas Andersén avgjorde för Brynäs.
Inte nog med oroligheterna på läktaren – i den tredje perioden åkte Brynäsforwarden Jakob Silfverberg på en brutal slashing från Nils Ekman, som fick fem minuters utvisning plus automatiskt matchstraff.
Ekman blev upprörd då Brynäs andremålvakt Niklas Svedberg hållit fast hans klubba från båset.
– Han gick långt över gränsen och fick ett så kallat hjärnsläpp. Även om vi kanske borde åkt på en utvisning innan får man inte göra på det viset, sade Czarnecki, som tycker att Ekman bör få en avstängning.
– Definitivt. Han hade uppsåt att skada.
Hardy Nilsson:
– Jag tycker inte att det ska bli någon avstängning. Visst var det ett ruggigt fult hugg, men det borde ha varit en utvisning på deras reservmålvakt innan.

Mer läsning

Annons