Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässcenter missar landskamper – operation väntar

Brynäscentern Anna Borgqvist var uttagen att spela med damkronorna i november.

Men för en vecka sedan valde hon att tacka nej.

– Ja, jag har fått en operationstid för mitt vänstra knä, berättar Anna, som i går blev målskytt när Brynäs hemmaslog AIK med 3–1.

Annons

För snart två veckor sedan tog damkronornas förbundskapten Niclas Högberg ut truppen till en landskamp mot Kanada den 7 november i Vallentuna, samt en fyrnationsturnering i Nyköping 9–13 november.

Brynäs spelskickliga center Anna Borgqvist, som värvades från Leksand inför den här säsongen, var självskriven i den truppen – efter en rad fina insatser i landslagströjan.

Men nyligen valde hon alltså att tacka nej till de kommande landskamperna.

– Det är en menisk i vänstra knäet som är skadad. Nu har jag fått tid för operation, vilket blir den 9 november, säger Anna Borgqvist och fortsätter:

– Jag opererades för en korsbandsskada för ett och ett halvt år sen, och den här skadan har jag spelat med ett tag nu. Det fungerar med ett rejält skydd som jag använder, men det kan ju alltid hända något.

Anna pekar mot huvudet och säger:

– Det sitter mest här uppe. Jag vill kunna släppa tankarna på skadan.

– Det är klart att det hade varit extra speciellt att vara med i landskamperna nu när de ska spelas i Sverige. Men jag vill tänka långsiktigt och det är bättre att få operationen avklarad nu.

Efter operationen blir hon borta från spel i två till tre veckor.

Niclas Högberg tycker att Anna gjort helt rätt som tackat nej till landskamperna.

– Nu får hon chansen att bli hel i knäet, och det är inte bara betryggande för henne själv, utan även för Brynäs och för landslaget. Säsongen är lång och Anna är en spelare som gör nytta i allra högsta grad, säger Niclas, och hyllar sedan Borgqvist för hennes insats i tolvnationsturneringen i finska Vierumäki för ett par månader sedan.

– Där var hon vår genomgående mest stabila spelare, och den absolut bästa centern. Hon är en viktig kugge för oss, så visst är det tråkigt att hon inte finns med i november. Men det är ett förnuftigt beslut av henne.

Högberg blir sedan inte förvånad när han får höra att Anna Borgqvist var bäst på isen när Brynäs besegrade AIK med 3–1 i riksserien i går.

– Det är typiskt Anna Borgqvist, att sätta ett matchavgörande mål i box play, säger Niclas Högberg.

När knappt halva andra perioden var spelad kunde hon på något märkligt vis göra 2–1 för Brynäs, efter fint förarbete av Karin Johansson bakom målet.

– Jag trodde först att det skulle bli utvisning för en crosschecking i ryggen. Sedan hörde jag jublet i båset, jag såg inte att pucken gick in men jag förstod att det hade blivit mål, säger Anna Borgqvist med ett leende.

Brynäs svarade för en betydligt sämre insats i går än vid 5–1-segern borta mot Segeltorp i söndags, men laget kunde utan större problem ta sin femte raka seger.

– Lika bra som vi var då, lika dåliga var vi i kväll. Vi spelade för krångligt och satte varandra i svåra situationer. Men det var ändå starkt av oss att vi lyckades vinna, säger tränaren Magnus Grönlund.

Fotnot: I går blev det klart att Modos Tina Enström ersätter Anna Borgqvist i de kommande landskamperna.

Mer läsning

Annons