Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässpelarna har analyserat hösten

Hård träning håller Brynäs i form under landslagsuppehållet.
De har även hunnit reflektera över seriens första tredjedel.
– Vi har varit alldeles för ojämna, konstaterar Brynäsbacken Lars Jonsson.

Annons

Brynäs har ägnat veckan åt uppbyggnad och konditionsträning. Två pass i veckan med både fyspass och ispass präglat av kamp. Under gårdagen gjorde laget veckans sista träning innan några dagars vila – som avrundades med en gemensamt middag.

Spelarna har också haft tid på sig att fundera över vad som varit mindre bra när nästan exakt en tredjedel av elitserien har avverkats.

– Vi måste bli jämnare och stabilare. Visst, vi har ett ungt lag och man måste tillåta att alla matcher inte ser likadana ut. Men vi har inte hittat helt rätt i matcherna. Vi har släppt in lite för mycket mål. säger Lars Jonsson som inte är nöjd med sitt och sina backkollegors försvarsarbete.

– Försvarsspelet måste så klart bli bättre. Men vi vill spela lite mer offensivt den här säsongen. Det är svårt att tumma på exakt vad, men vi har glömt arbetet i defensiven i vissa matcher, säger han.

• Ni kunde lita otroligt mycket på Jacob Markström i fjol. Hur stor har omställningen varit med tre nya målvakter?

– Det går inte att jämföra riktigt. Jacob stod på huvudet många gånger förra säsongen och gjorde kanske oss lite bättre än vad vi egentligen var. Nu har vi backar känt att vi inte varit tillräckligt bra ibland och målvakterna har känt att de inte heller har kommit upp i normal nivå ibland. Det är en kombination att vi inte har hjälpt varandra riktigt.

Men Jonsson har ändå förtroende för Brynäs målvakter.

– Vi har tre duktiga målvakter och vi litar till hundra procent på dem. Det känns också som att konkurrensen på målvaktssidan är väldigt bra.

Mer läsning

Annons