Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässtjärna missar premiären

Brynästränaren Niklas Czarnecki tvingas stuva om i laget inför kvällens elitseriepremiär hemma mot Modo.

En av lagets vassaste spelare på försäsongen lämnade återbud i samband med dagens värmning.

Annons

I genrepet mot Leksand i fredags skadades förutom backen Simon Bertilsson (borta två veckor minst) även anfallaren Jakob Silfverberg, 19. Det fanns in i det sista hopp om att Silfverberg skulle ta en plats bredvid Calle Järnkrok och Anton Rödin i den juniorkedja som tidvis briljerat under försäsongen – men så blir det nu alltså inte.

Han gjorde ett försök på dagens träning, avlossade några skott – och klev av igen.

– Jag kände av axeln. Jag måste ta rätt beslut nu, det är ju 54 matcher till. Men det är klart att det känns jäkligt surt att missa premiären, säger Silfverberg, som ändå tycker att det känns klart bättre än för någon dag sedan.

Brynäs räknar i alla fall med att han ska kunna spela i andra omgången, borta mot HV71. I kvällens match ersätts han av Sebastian Wännström som även han är 19 år (född 1991, Silverberg är 90:a). Wännström har varit ombytt i 19 elitseriematcher – varav en i slutspelet – men har hittills inte producerat några poäng, å andra sidan har han bara fått i snitt drygt tre minuters istid per match.

Vad betyder det att ni saknar Silfverberg?

– Han är en viktig länk i kedjan med Calle och Anton. Däremot tycker vi att "Sebbe" har samma spelstil som Silverberg, så det kommer att bli samma typ av hockey ändå. Men det är klart att vi helst hade sett att Silverberg hade kunnat spela, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Jonsson.

I övrigt blir laget det som utannonserats tidigare. Jonsson, som skötte värmningen medan Czarnecki planerade för matchgenomgång, kände sköna vibbar efter det halvtimmeslånga passet.

– Det känns att något är på gång, säger han.

Mer läsning

Annons