Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle Järnkrok om det lilla sexårskontraktet: "Vi var oense ganska länge"

Calle Järnkroks nya sexårskontrakt med Nashville är ovanligt litet i NHL-sammanhang. Nu berättar Järnkrok om hur chansen att få spela i ett bra lag var viktigare än pengarna.

Annons

Vägen till Calle Järnkroks nya NHL-kontrakt var inte problemfri. I början av juli valde Järnkrok att ansöka om hjälp av skiljedomstolen för att lösa kontraktsfrågan med Nashville Predators.

I slutet av juli kom parterna dock överrens utan domstolens hjälp, och det nya kontraktet sträcker sig över sex år. I en intervju med Hockeysverige.se berättar Calle Järnkrok om vägen till det nya kontraktet.

– Det är två parter som ska komma överens för att kontraktet ska skrivas på. Vi var oense ganska länge över hur vi skulle lägga upp kontraktet, men till slut löste det sig. Det känns jätteskönt, säger Calle Järnkrok till hockeysverige.se.

– Det är många saker som spelar in. Hur långt eller kort det ska bli, hur mycket pengar som ska blandas in och så vidare. Men vi kom fram till ett kontrakt som båda tyckte var ”fair”, och det känns jättebra att jag blir kvar i en så bra organisation.

Han kontrakt är värt en bit över 100 miljoner svenska kronor – vilket trots den stora summan är ett litet sexårskontrakt med NHL-mått mätt.

Järnkrok säger att chansen att vara kvar i ett bra lag och ha chansen att vinna Stanley Cup var viktigare än kontraktets storlek.

– Vi har ett väldigt bra lag också, så det är klart att chansen att vinna spelar in i beslutet. Det är inte så många spelare som får spela i ett lag som har en chans att vinna, så när man får det kanske inte pengar är det viktigaste. Vi har många unga spelare i laget som kommer bli bättre, och vi vill vara ett topplag många år framöver.

Järnkroks nya årslön placerar honom på plats 366 i ligans löneranking.

LÄS OCKSÅ: Långa köer när Järnkrok gav autografer till unga på Brynäs hockeyskola

Vi granskar jättekontrakten – så många miljoner håvar Brynäs NHL-stjärnor in (PREMIUM)

Mer läsning

Annons