Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki: ”Bara att acceptera det vi får”

I kväll är det valkväll i Canal plus. Men för Brynäs och Niklas Czarnecki finns det inget val när SM-kvartsfinalerna ska plockas fram i direktsändningen.

– Nä, det är ju bara att acceptera det vi får – Skellefteå, HV 71 eller Färjestad är väl det mest troliga, säger Brynästränaren.

Annons

Det är lag ett till fyra som får välja motståndare bland de fyra övriga slutspelsklara lagen. Ettan väljer förstås först, följt av tvåan och sedan trean medan fyran får ta det lag som då är kvar.

Inför sista omgången leder Skellefteå en poäng före HV 71 och Färjestad som gör upp om seriesegern i kväll. Klar fyra är redan Luleå.

Ett troligt scenario är att något av de tre topplagen kommer att välja Brynäs som kvartsfinalmotståndare.

– Men vi känner att vi har chans mot vilket lag det än blir. Det är bara att avvakta och se, säger Czarnecki som direkt efter slutsignalen i kväll tillsammans med Färjestads tränare Tommy Samuelsson kommer att ställas mot väggen.

– Vi har fått order om att komma till intervjuväggen där vi blir uppkopplad mot studion och sedan kommer valen att ske där. För mig handlar det som sagt bara om att lyssna och helt enkelt se vilket lag som kommer att välja oss.

Nytt för i år är också att kvartsfinalerna, som avgörs i bäst av sju matcher, med det bäst placerade lagets syn spelas med modellen hemma, borta, hemma, borta, hemma, borta, hemma. Brynäs kommer att börja borta och det är redan klart att hemmamatcherna i Läkerol arena spelas på torsdag (10 mars) och måndag (14 mars). Det kan förstås sedan bli ytterligare någon hemmamatch beroende på resultaten.

Vad gäller semifinalerna möter det i serien bäst placerade laget det lag som var lägst placerat och de övriga två lagen spelar mot varandra.

Så väljs kvartfinalerna

Lag 1 väljer motståndare bland lag 5-8.

Lag 2 väljer motståndare bland resterande tre lag 5-8.

Lag 3 väljer motståndare bland resterande två lag 5-8.

Lag 4 får möta det lag som tidigare inte har valts.

Så spelas kvartsfinalerna

Kvart 1: Tisdag 8 mars 19.00

Kvart 2: Torsdag 10 mars 19.00

Kvart 3: Lördag 12 mars 16.00

Kvart 4: Måndag 14 mars 19.00

Kvart 5: Onsdag 16 mars 19.00

Kvart 6: Fredag 18 mars 19.00

Kvart 7: Söndag 20 mars 16.00

Mer läsning

Annons