Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki: ”Det är bara att jobba på”

Trots mardrömsstarten – Niklas Czarnecki gör inga ändringar i kedjorna inför kvällens match mot Modo.

Annons

– Jag tycker att vi har spelat bra, säger han.
Däremot lade Brynästränaren in extra avslutsträning på gårdagens pass.

Brynäs oförmåga att göra mål har åter aktualiserats efter endast tre fullträffar i de tre första matcherna. Backar man bandet en smula är trenden lika nedslående, Brynäs avslutade ju med endast två mål på fyra matcher i kvartsfinalserien mot Färjestad i våras.

Totalt har Brynäs spelat åtta elitserie- och slutspelsmatcher i rad utan att göra mer än ett mål.

Och i kväll väntar Modo i Swedbank Arena.

– Jaha, ja men då får vi ändra på det då. Jag kan inte tro något annat. Det är bara att jobba på. Nu ska vi ta vår första trepoängare, säger Czarnecki.

Matchen mot Frölunda är han nöjd med prestationsmässigt. Han tyckte sig se en helt annan kraft i anfallsspelet.

– Vi anfaller fullt ut när vi skapar eller bjuds på chanser. Det är full kraft, en j-la energi, hårt spel och många avslut, och så anfaller vi med fem man. Det är väldigt små marginaler som gör att Frölunda vinner matchen, säger Czarnecki.

En förändring mot exempelvis Skellefteåmatchen var forecheckingen.

– Det vi gör är att vi försöker skapa fler checkingsituationer, därför får vi mer skjuts och energi i spelet.

– Jag tror att vi orkar det, men när man forecheckar på det sättet ger man bort någonting också. Då får man vara beredd på att åka på några två mot en-lägen. Det är alltid en avvägning.

Bättre spel sist, alltså – ändå kvarstår faktum. Försäsongens bäste målskytt Eero Somervuori har gjort en futtig passningspoäng, Magnus Kahnberg har inte ens svarat för en assist och de ungtuppar – med Jakob Silfverberg i spetsen – som skulle ta ett kliv framåt den här säsongen står också kvar på noll.

– Jag tycker att vi ä-r igång. Och jag tycker att vi spelar bra. Det är bara två perioder av nio spelade som inte har varit godkända. Därför väljer jag att inte ändra något i laget, säger Czarnecki.

– Vi har målövningar där vi ger anfallarna förutsättningar för att göra mål. Sådant är återkommande hela tiden under säsongen men ibland kan man köra lite extra. I dag hade vi två sådana övningar. Det är bra om anfallarna får trycka dit några puckar så att de stärks när de kommer i samma situationer under matcherna.

 

 

Mer läsning

Annons