Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki: ”Det är segrar som räknas”

I dag går Brynäs på is. Då passar Sporten på att ställa tio heta frågor till nye tränaren Nicklas Czarnecki.

Annons

 

1) Varför tackade du ja till att bli Brynästränare?

 

– För mig var det en självklarhet faktiskt, det fanns inget som helst tvivel. Jag är otroligt stolt att få jobba för Brynäs. Det här är något jag velat de senaste åren, att ta nästa steg i utvecklingen.

 

2) Vilken är målsättningen den här säsongen?

 

– Målet är slutspel naturligtvis. Vi tillbringade tre dygn på ett stort vandrarhem på Kungsholmen utanför Bollnäs. Där diskuterade vi igenom vilka mina och grabbarnas gemensamma mål är. Och det är slutspel som gäller. Men det finns flera delmål på vägen, det första är att vi ska ligga på slutspelsplats efter de tio första matcherna. Efter det ska vi sätta ett nytt delmål.

 

3) Vem ska göra målen?

 

– Det är svårt att peka ut någon direkt ersättare till Pavel. Det är precis som med Mattias Weinhandl i Linköping, man kan inte räkna med att någon tar den positionen rätt av. Men vi har ju Widing som gjorde en bra säsong. Dackell kan säkert bidra med några fler mål, likaså Hermansson. Vi kan säga så här; de som gjorde fem mål förra säsongen måste göra tio nu.

 

4) Vem ska fylla luckan efter Tommy Sjödin?

 

– Vi tror mycket på att Juuso Hietanen ska ta ett kliv till, han är ju rightare som Tommy också. Men det är likadant där som med Brendl, det måste bli flera som ska fylla luckan. Och det är jag helt övertygad om att de kommer göra.

 

5) Vilka är styrkorna och svagheterna i dagens trupp?

 

– Vi stöttar varandra. Vi jobbar mycket med vi-känsla och rollacceptans och har kommit en bra bit på vägen redan nu på sommaren. Jag har haft samtal med samtliga och det känns som att alla har den känslan. Som jag uppfattar det är det en markant skillnad mot tidigare. Svagheterna återstår att se. Vi har ett ungt lag. Jag säger inte att det är en svaghet, men det finns en del i truppen som är relativt orutinerade. Samtidigt har vi ju några viktiga pjäser som står för rutinen.

 

6) Vad säger du om nyförvärven?

 

– Lasse Jonsson är en stabil back, det vet alla. Jonathan Granström har visat ett enormt engagemang på försäsongen, han gör sitt yttersta hela tiden. Ola Svanberg har allting en bra back ska ha. Tyvärr har han kanske försummat det lite grann tidigare och inte alltid gjort sitt yttersta. Han har ju spelat i toppen av sin ålderskull i alla år, varit med i olika landslag och till och med vunnit SM-guld. Vi har haft bra samtal redan nu, och jag tror på honom. Janos Vas måste jag bekanta mig mer med, men det verkar vara med honom som med Granström, han ger allt för att lyckas.

 

7) Vad har du för tränaregenskaper som kan lyfta Brynäs?

 

– Rollacceptansen och attityden är mina adelsmärken. Det viktiga är att kommunicera. Jag vill ha en delaktighet och inte envägskommunikation. Årets trupp är mottaglig med tanke på hur det varit tidigare, men det tar lite tid att sätta ramarna.

 

8) Är du rädd att få sparken?

 

– Inte rädd. Det är klart att man funderar på det, det vore omänskligt annars. Det är en skör balansgång i det här yrkesvalet. Jag vill jobba ut kontraktet och alla vet att det är segrar som räknas. Sedan kanske man funderar vad kommer att hända vid ett visst antal förluster. Tankarna finns där. Det är en enorm press på oss, men vi har satt ihop ett lag som vi tror kommer gå till slutspel. Ett lag med rätt karaktärer och med rätt attityd.

 

9) Vad har du gjort under sommarledigheten?

 

– Vi har varit i en stuga i Västerviks skärgård i fyra veckor. Vi har fiskat, åkt fyrhjuling, och fixat en del med stugan. Och lekt med barnen förstås. Vi har en tvååring och en sexåring, så det är full fart morgon till kväll.

 

10) Slutligen, vad tycker du om Gävle?

 

– Jag har bara varit där några månader och har hunnit flytta in i Valbo. Det känns jättetrevligt på alla sätt och vis.

Mer läsning

Annons