Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki har byggt klart – men jag saknar Sandin

Premiärlaget blir det väntade.

Ska jag anmärka på något är det matchningen av unge lovande Emil Sandin.

Det unga löftet har placerats i fjärdefemman. Jag hade gärna sett att unge Emil lyfts upp i tredjeformationen och fått lite mer istid.

Annons

Av de unga som Czarnecki testat under försäsongen är det bara Emil Sandin kvar, han spelar i fjärdefemman.

Ska man satsa på de unga, som Brynäs med rätta får mycket kredit för, ska man göra det på allvar. Att låta Sandin spela i fjärde ger inga bra signaler.

Men Sandin får stå på tillväxt. Jag tycker att Sandin kan se lite tunn och valpig ut när spelet blir fysiskt och kanske är Czarnecki inne på samma linje och därför tar det lugnt med honom.

I övrigt har Niklas Czarnecki knåpat ihop en logisk uppställning för att få ut det mesta av laget.

På torsdag i premiären står Jacob Markström, gjorde en bra match igen, välförtjänt fick han hålla nollan för första gången under försäsongen.

Det blir tre backpar och fyra kedjor mot Färjestad. Det var vad vi fick se Czarnecki coacha i går kväll i genrepet mot Leksand i Långshyttan.

Jonathan Carlsson och Alexander Sundström spelade inte från start. Inget uppseendeväckande med det tycker jag, Sundström kommer tyvärr inte att få så mycket istid i vinter, efter en 20 till 23 omgångar då Micke Lind tvingas vila sin rygg, är det dags för Alexander att kliva in.

Redan nu kan jag konstatera att nye backen Lars Jonsson och Steve Dixon kommer att få mycket istid.

Jonsson och Dixon blir nyckelspelare i vinter. Mycket kommer att hänga på dem hur det ska gå för Brynäs.

I går kväll i Långshyttan i genrepet mot Leksand spelade bägge i både power play och i box play samt självklart i fem mot fem. De gjorde det dessutom bra.

Att Jonsson fortfarande är en klasspelare råder det ingen tvekan om. Han har ett brett register i sitt spel och kommer att få stort förtroende från Czarnecki.

När det gäller Dixon får tiden visa om han är det lyft Brynäs behöver. Brynäs jagade en förstecenter och köpte Dixon, men det är tveksamt om han är den center som Czarnecki ville ha.

Jag hade helst sett en stark målskytt där, men ännu har Dixon inte visat att han är den skarprättaren som Brynäs så väl behöver.

Från pressrummet såg det ut som om det var Dixon som gjorde 2–0, men tydligen var det Janos Vas, hans andra mål för säsongen.

Matchen då?

Brynäs var klart bättre än Leksand. Det var ett klart större spelövertag och med fler målchanser än när lagen möttes i Clas Ohlson Cup i augusti. Då blev det 2–1 till Brynäs.

Fördel Brynäs alltså, men vi ska komma ihåg att det ska vara skillnad mellan de två lagen, de hör ju hemma i olika serier.

Men det gör gott för självförtroendet att vinna och göra det på ett bra sätt.

Segern borde ha vart större. Jag ber om ursäkt för att jag blir tjatig, men avsluten är fortfarande ett jätteproblem, vilket det dessvärre kan bli under hela säsongen.

”Varför så negativa vibbar från hockeykrönikör Persson?”

Frågan ställde redaktör ”Jögga” Larsson i sin fredagskrönika från Sandviken i gårdagens GD.

Varför så negativ?

Jag ska försöka ge ett svar på frågan. Jag har följt Brynäs noggrant under alla elitseriesäsonger och jag anser att jag har haft rätt bra koll på de olika säsongerna, trupperna har genom åren skiftat i kvalité, oftast har det sett bra ut och då har jag varit positiv. I fjol sprudlade jag av optimism och tippade som sämst SM-semifinal.

Vad fel jag hade.

Inför den här säsongen har Micke Sundlöv tvingats av en handlingsförlamad styrelse att handla billigt. Kvalitén på nyförvärven har blivit därefter, ett undantag är Lasse Jonsson, och man har tvingats till att lyfta in några lovande yngre spelare i truppen.

Förlusterna har varit tunga. Nyförvärven var, med ett undantag, inte vad jag hade väntat mig och med en lågprisbudget var inget annat att vänta.

Att i det läget vara optimist är att lura publiken, de som läser mina krönikor, jag är alltid ärlig i mitt försök att vara trovärdig.

Så välkommen till verkligheten, Larsson.

Elitserietränare och medias experter i tidningar, radio och TV har Brynäs som ett tippat kvallag. Det kan inte vara någon tillfällighet.

Jag är alltså inte ensam om uppfattningen att Brynäs går en svår säsong tillmötes.

”Brynäs var klart bättre än Leksand. Det var ett klart större spelövertag och med fler målchanser än när lagen möttes i Clas Ohlson Cup i augusti”.

Mer läsning

Annons