Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki: "Härligt att vara tillbaka"

Niklas Czarnecki är tillbaka i Brynäs. I går fanns han med på lagets lunchträning i Läkerol Arena – och passade på att meddela att han åker med till Övik i dag.
– Jag är inte helt hundra än, men det är klart jag ska med, säger han.

Annons

I dag har det gått exakt en vecka sedan Brynästränaren Niklas Czarnecki tvingades uppsöka sjukhus med svåra magsmärtor. Med diagnosen divertikulit, inflammerade tarmfickor, blev han kvar på Gävle sjukhus där han fick starka smärtstillande mediciner och antibiotika. Men nu är han tillbaka i båset. Under gårdagens träning var skridskorna påsnörande – men Czarnecki tog det lugnt och höll sig mestadels i bakgrunden. Men glädjen över att vara tillbaka gick det inte att ta miste på.
– Det är härligt att vara tillbaka. Inte nog med att jag blev sjuk, jag var ju tvungen att vara utan det här också, säger han och blickar ut över isen.
– Det har varit oerhört jobbigt. Men jag är glad över att jag tog mig till akuten i tid. Annars hade kanske blivit ännu allvarligare, fortsätter han.

När han får reda på att över 50 personer lämnat "krya på dig"-hälsningar till honom på webben lyser han upp.
– Vad roligt. Hälsa alla så mycket.
Han är på ett strålande humör – men det är en Niklas Czarnecki långt ifrån toppform som Sporten träffar.
– Jag mår egentligen sädär. Men jag kan ju inte vara annat än matt när jag inte har ätit på tio dagar, säger han och skrattar.
– Så allt är inte helt hundra än, men det går helt klart åt rätt håll, fortsätter han.

Efter att ha fått antibiotika i dropp under sjukhusvistelsen fortsätter nu behandlingen i tablettform. Men som Sporten berättade i lördagens tidning, är det framför allt matvanorna som Brynäscoachen måste ändra på.
– Ja, det är nog det främsta rådet jag fått från läkarna, säger han.
– Så det kommer väl att bli ett heltidsjobb att bara hålla i ordning på maten, haha.
Även om Niklas Czarnecki inte är helt återställd är det inget snack om att han ska med till Övik för matchen mot Modo i kväll.
– Det är klart jag ska med. Jag ser verkligen fram emot matchen. Det känns som ett bra läge att möta Modo just nu.

Under Czarneckis frånvaro har det blivit två raka förluster för Brynäs – men det är inget som oroar honom.
– Nej, jag är inte orolig. Jag har sett matchen mot Luleå på video och tycker att vi gjorde en bra prestation. Vi har nog aldrig skapat så många målchanser som då. Men i bland är det inte det bästa laget som vinner.

Mer läsning

Annons