Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki hemlighåller laguppställningen

Det blir ett nytt Brynäs i kvällens match mot Skellefteå.

Inte bara en helt annan fart och inställning än i torsdagens bedrövliga insats mot Södertälje utlovas utan också hur Niklas Czarnecki formerar laget.

– Det blir ändringar i alla led. Vi byter målvakt, ändrar i backparen och kastar om i kedjorna, säger Brynästränaren.

Annons

Men något annat än att Björn Bjurling återkommer i målet vill Czarnecki inte avslöja.

– Exakt hur laget kommer att se ut avslöjar jag inte. Vi ska sätta oss ner och klura lite mer och så får ni se vad vi kommit fram till när matchen mot Skellefteå startar.

Den lama och slappa insatsen mot Södertälje accepterades inte och Brynäs hade ett möte innan träningen i går där allting pratades igenom.

• Redan ett krismöte?

– Inte alls. Vi snackar alltid igenom matcherna och det gjorde vi nu också. Men visst var det en rejäl plump i protokollet och då måste man gå igenom varför det blir så. Alla fick ventilera vad som gick snett och att det inte såg bra ut var alla överens om. Men nu tar vi nya tag.

Redan under matchen mot Södertälje ändrades det om i laget – en ganska ovanlig åtgärd från Brynäs tränarteam. Då bytte Eero Somervouri och Anton Rödin plats i de två första kedjorna. Vilket också gav effekt när Rödin fick göra sitt första mål för säsongen.

• Gör du de här ändringarna för att väcka laget eller för att få fart på enskilda spelare?

– Som det såg ut senast så gäller det här hela laget. Det är våran chans att påverka och det känns som helt rätt läge att sätta ihop lite nya formationer.

• Men ni petar ingen?

– Vi har exakt samma trupp som senast. Det är bara Simon Bertilsson som kommer in efter sin skada och får göra säsongsdebut. Annars blir det skiftningar i de olika lagdelarna mellan spelarna. Vi har dessutom inte så mycket att välja på. Mads Hansen och Magnus Kahnberg är fortfarande skadade och spelar inte.

Simon Bertilsson har sett de fem första matcherna från sidan efter ett uttänjt ledband i ena knäet alldeles innan premiären. Det har varit några tunga veckor bredvid isen för den så skadedrabbade backen. Förra säsongen var det också ett knä som bland annat hindrade honom från att spela i JVM.

– Det är aldrig roligt att inte kunna spela. Men nu har jag tränat ordentligt i en vecka och känner mig beredd att kliva in. Det ska bli riktigt, riktigt roligt.

Förmodligen blir det på Simon Löfs plats i tredje backparet bredvid nya Mattias Ekholm. Det passar Bertilsson riktigt bra.

– Blir det så känns det helt okej. Vi spelade tillsammans en del i juniorlandslaget ifjol och även i några träningsmatcher innan serien. Det ska bli roligt att möta Skellefteå då det brukar vara bra fart där uppe, säger Bertilsson.

µ

Mer läsning

Annons