Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki: "Jag är ganska nöjd med att träna Brynäs just nu"

Han drar kavajen lite tätare omkring sig när oktobervinden friskar i.
Höstmörkret lägger sig sakta över Gävle när Niklas Czarnecki nyss har kommit tillbaka från en tripp till Luleå med sitt Brynäs.
I Norrbotten var det kallare. Både klimat- och hockeymässigt...

Annons

 

• Du skulle inte vilja byta med Roger Rönnberg/Roger Kyrö nu va?

 

– Det märks att dom har det jobbigt och tungt. Även om det är tidigt på säsongen är det ett liknande läge Brynäs var i förra säsongen med en taskig start. Nä, jag är ganska nöjd med att träna Brynäs just nu. Men man ska vara medveten om att det kan svänga snabbt.

 

• Hinner du och spelarna ändå njuta av situationen med serieledning och sex segrar på sju matcher?

 

– Det måste vi göra. Om vi inte njuter nu när ska vi då göra det? Det är helt okej att kasta en blick på tabellen och känna att det är vi som ligger överst. Man mår bra av att vara bra. Jag har ett exempel från tiden i Linköping där vi hade Sveriges bästa squashspelare i Fredrik Johnsson. Han berättade att han efter en riktigt skön seger alltid stannade kvar extra länge i arenan efteråt. Han kunde sitta för sig själv och bara andas in och må bra.

 

• Men alla frågar sig hur ett lag kan bli så förändrat. Vad har du gjort egentligen?

 

– Vad v-i har gjort menar du. Det är faktiskt en lång process som startade redan i våras där alla är inblandade. Det handlar om enskilda samtal, mer kommunikation och att ge feedback åt alla håll. Alla har rätt att säga sin mening för att känna sig mer delaktig. Då drar vi åt samma håll. Jag hade ett snack med Daniel Widing efter de fyra första matcherna när han hade det lite tungt. Nu har han gjort fyra mål på tre matcher och varit riktigt bra.

 

• Har sedan den här starten gjort sitt till?

 

– Självklart är det så. Det blir ett annat lugn, ett annat självförtroende när killarna får vinna också. Nu har jag inte behövt göra så mycket utan det är när ett lag går tungt som de riktiga prövningarna kommer.

 

• Men nu kommer ni väl att ha en skön resa mot slutspelet...

 

– Om det vore så väl. Nej, det är så små marginaler vi pratar om. Vi måste hela tiden påminna varandra om vad det är som gör att vi vinner hockeymatcher. Små, små detaljer. Senast tyckte jag att det fanns en antydan att fuska vid tekningarna, att vi inte riktigt tog jobbet. Vi snackade om det och genast blev det bättre.

 

• Men slutspel är målet?

 

– Det allra första delmålet vi hade var att ligga på slutspelsplats efter tio omgångar. Det är tre kvar. Sedan sätter vi upp nya mål efter hand.

 

• Du har tidigare sagt att du såg saker i kvalserien som du inte gillade och även antytt att Brendl inte var en sådan stor förlust. Kan du utveckla det?

 

– Näe. För det är ointressant i det här läget. Det var säkert bra att ha Brendl i laget som gjorde en massa mål. Nu är han i Ryssland och jag snackar hellre om dom som är kvar och tar ett otroligt ansvar för att ersätta alla hans poäng. Nu är alla mera delaktiga på alla plan. Nog sagt...

 

• Så om en siffernörd som jag leker med statistik och kan tala om att s-a-m-t-l-i-g-a dina spelare är med i poängligan efter sju spelade omgångar – så antar jag att du är nöjd?

 

– Är det verkligen så? För det är jäkligt bra – och bara efter s-j-u spelade matcher. Vas, Hermansson och Alcén gjorde sina första poäng senast och faktum är att olika enheter har klivit fram i olika matcher. Fjärdekedjan i början, ”Dacke” och dom i någon match, Oves kedja nere i Ängelholm och senast var det Dixons lina som faktiskt drog igång oss med sina tre-fyra första byten.

 

• Annars ger du inte mycket för listor och statistik och sånt?

 

– Nix. Jag gillar mycket mer att gå på känsla. Har vi en viktig tekning i slutet på en match skiter jag fullständigt i om Jonathan Granström har vunnit 55, 60, 70 eller 75 procent av tekningarna tidigare i matchen. Jag känner att den här tar du ”Granis” och så skickar jag ut honom.

 

• Så nu står vi inför en ren seriefinal i åttonde omgången. Ettan Brynäs mot tvåan Linköping. Hur smakar det?

 

– Mumma förstås. Och det är så klart speciellt att få möta Linköping. Jag hade sex jättefina år med LHC och hade förmånen att få vara med på deras fantastiska resa upp i elitserien. Jag har följt resultaten sedan jag försvann därifrån och det är bara tränarna som bytts ut. Det är samma stab kvar runtomkring med ledare, läkare, tandläkare och massör. Många vänner. Jag ska definitivt njuta av det här. Förhoppningsvis hela kvällen...

”Jag är ganska nöjd med att träna Brynäs just nu”

Mer läsning

Annons