Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki: ”Min framtid är slutspelet med Brynäs”

Brynäs mot Färjestad i SM-kvartsfinal.

Niklas Czarnecki mot sin blivande arbetsgivare – eller?

– Jag pratar bara om Brynäs och slutspelet. Min enda drivkraft just nu är att slå ut FBK ur kvarten, säger Brynästränaren inför morgondagens första möte i Karlstad.

Annons

Att Niklas Czarnecki har sagt upp sitt kontrakt med Brynäs och försvinner från klubben efter säsongens slut är inte längre någon hemlighet.

Frågan är nu vilken Czarneckis nästa klubbadress blir.

I kvällstidningarna placeras han i just Färjestad. Enligt Aftonbladet kom parterna överens redan i mitten på februari.

Czarnecki vill varken bekräfta eller dementera de uppgifterna.

– Jag lägger inget fokus alls på det där. Min framtid är slutspelet med Brynäs. Och nu vill jag bara att vi ska vinna mot Färjestad i kvartsfinalspelet, säger Czarnecki.

• Hur påverkas spelarna av den här situationen?

– Det får du fråga dom om, säger Czarnecki och tillägger:

– Det jag vill säga är att vi har kämpat oerhört hårt för att ta oss hit och vi är otroligt inspirerade inför slutspelet. Jag är så taggad för det här.

Forwarden Eero Somervuori försäkrar att turerna kring Czarnecki inte kommer att påverka Brynästruppen negativt i det kommande kvartsfinalspelet.

– Vad som händer vid sidan om spelar ingen roll. Det är här och nu som gäller och vi koncentrerar oss på slutspelet till hundra procent, säger Somervuori.

För två år sedan blev det snabb sorti ur SM-slutspelet efter fyra raka kvartsfinalförluster mot Färjestad.

Nu är det alltså dags igen – där Brynäs ska försöka undvika en repris.

– Något som varit annorlunda den här säsongen mot tidigare år är att vi har kunnat utmana lag som Färjestad och HV71, i Karlstad och i Jönköping. Det är en viktig känsla att ta med sig in i slutspelet, säger Niklas Czarnecki.

Första matchen i bäst av sju spelas i Löfbergs Lila Arena i morgon, där Brynäs föll med 3–0 i sista elitserieomgången i lördags. Brynäs vann däremot mötet dessförinnan i Karlstad med 2–1 (den 27 januari), då Eero Somervuori gjorde det avgörande målet efter knappt halva matchen.

Somervuori, som nu ställs mot sin före detta klubb i kvartsfinal för första gången, ger Brynäs goda möjligheter mot Färjestad.

– Färjestad är ett komplett lag och det blir givetvis en svår uppgift för oss. Men vi har ett gott självförtroende i laget och vi ska vara på topp på tisdag (i morgon). Det är nu vi måste göra våra bästa matcher, säger Eero Somervuori.

Mer läsning

Annons