Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Czarnecki tror på laget – ändrar inget mot Luleå

De fyra enheter som misslyckades med att göra mål mot tabelljumbon AIK får chansen i kväll mot suveräna serieettan Luleå.

Brynäs tränare Niklas Czarnecki ändrar inget och förklarar varför.

– Vi gjorde några justeringar efter förlusten mot Södertälje och vill fullfölja det och visa att vi tror på det vi gör.

Annons

Det är tredje året Niklas leder Brynäs och hans ledarstil är inte att ändra och dutta med laguppställningen allt för mycket. Precis som fallet är att peta spelare till höger och vänster. Nu är det kilar som Magnus Kahnberg, Jonas Nordquist och även ikonen Andreas Dackell som ifrågasätts av både så kallade experter och fans.

– Allting handlar väl om tålamod och göra utvärderingar från vad spelarna presterar vilket också visar sig på istiden. Visst vore det skönt att få igång målskyttet för både Kahnberg och Nordquist där ett mål var kanske är för lite. Men jag ger hellre spelarna förtroendet och visar att jag tror på dom än att bänka folk.

Raset mot Södertälje gjorde att Brynäs tränartrio kastade om i kedjorna. Det fick ingen effekt mot AIK där det var alldeles för uddlöst och puckarna kom aldrig in på motståndarmålet.

– Vi har en mycket tydligare rollfördelning nu med en förstakedja som står för erfarenheten, en kedja som ska ta hand om den fysiska hockeyn och två kedjor som ska producera framåt. Nu ska vi ta det här fullt ut för att vi verkligen tror på det.

Exakt samma utvärdering gäller i valet av målvakt. Thomas Greiss fortsätter trots en tung start i Brynäströjan.

– Det ger inte rätt signaler att hålla på och ändra och dutta för mycket. Greiss gjorde en bra match, förutom det första målet han släpper lite lättvindigt, och vi tror på honom. Han står mot Luleå också.

I övrigt vad det gäller Brynäs målvaktssituation har det inte hänt något nytt med Björn Bjurling.

Han är fortfarande med i laget även om han tränar på egna tider på is tillsammans med Pecka Alcén.

– Det beror på att vi alltid bara har två målvakter med på passen och just nu är Greiss och Svedberg etta och tvåa. Annars blir det för lite istid för respektive målvakt. Så har vi alltid gjort, förklarar Czarnecki.

Brynäs parkerar nu utanför slutspelsplatserna efter två raka förluster. Än är det väl ingen kris men Brynästränaren betonar att man tar det hela på allvar.

– Vi vill verkligen studsa tillbaka så fort som möjligt och komma tillbaka på banan igen. Vi har varit bra på det tidigare och nu siktar vi på att bryta den här trenden och vinna mot Luleå.

Ett Luleå som går som tåget i serien och har vunnit elva av sina 15 matcher och bara förlorat två.

– Visst är dom bra och det gäller att se upp med ett lag med massor av självförtroende. Men vi ska göra allt för att vinna. Det lovar jag, avslutar Brynästränaren.

Mer läsning

Annons