Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackell spelklar – nya kedjor ändå

Andreas Dackell mår bättre efter sin sjukdom och ska träna i dag. Det betyder att han troligen spelar mot Rögle i morgon.

Men Niklas Czarnecki kommer ändå att göra vissa förändringar i laget efter två raka förluster.

– Ja, jag kommer att ändra på några positioner, säger Brynästränaren.

Annons

Brynäs går nu in i en mycket intensiv period av elitserien. Med start i morgon, torsdag, kommer laget att spela sex matcher på elva dagar. Det betyder nedsläpp i stort sett varannan dag fram till monsteravslutningen i månadsskiftet nästa helg. Då Brynäs spelar borta mot HV71 på lördagen och hemma mot Färjestad på söndagen.

– Vår målsättning är självklart att ligga på slutspelsplats under uppehållet, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Han gav spelarna ledigt i söndags, dagen efter förlusten mot Färjestad, och höll frivillig träning i måndags innan uppladdningen inför de många matcherna på kort tid började i går.

– Vi körde både fysträning och ett ispass och kommer att göra det i dag också, berättar Czarnecki som glädjande nog fått klartecken från Andreas Dackell till matchen mot Rögle.

– Han ska träna i dag och jag räknar med honom på torsdag. Andreas har haft någon ”virusgrej” och har känt sig allmänt hängig.

Men även om Dackell är tillbaka tänker Czarnecki splittra på den gamla förstakedjan med Dackell, Dixon, Somervuori och istället sätta Mads Hansen som center mellan Eero Somervuori och Magnus Kahnberg. Det betyder i sin tur att Andreas Dackell och Steve Dixon får spela ihop med Sebastian Lauritzen i matchen mot Rögle.

– Ja, jag kommer att förändra på någon position och vi har även tränat på lite olika power play-uppställningar, säger Czarnecki.

Just nyförvärven Somervuori och Kahnberg spelade ju ihop redan mot Färjestad, då med Steve Dixon som center. I tredjekedjan där Jonathan Granström bänkades senast finns det möjligheter för Daniel Hermansson att få mer istid i morgon detta eftersom Emil Sandin inte kunde fullfölja gårdagens träning på grund av sjukdom.

 

Mer läsning

Annons