Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att börja göra mål nu, Brynäs

Brynäs släpper in minst mål av alla i elitserien. Men laget producerar också klart sämst av alla lag. Och efter 0–0 borta mot Rögle efterlyser tränaren Niklas Czarnecki bättre skärpa i avsluten.

– Klart att vi måste göra fler mål, säger han.

Annons

I kväll kommer Timrå IK till Läkerol Arena.

En viktig match rent tabellmässigt för bägge lagen men för Brynäs – efter ovanliga 0–0 mot Rögle i tisdags – är det förstås extra viktigt att också få igång målskyttet.

För släpper man inte in något mål i en match ska man ju också vinna den.

– Precis så är det och det är vi självklart medvetna om, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Nu efterlyser han framför allt bättre effektivitet i power play.

– Vi har kommit till den nivån nu i hockeyn att en målvakt tar i stort sett alla skott om han ser pucken. Det gäller att få folk in framför mål, men det gäller också att våga ta skott.

Czarnecki kritiserar också sitt eget lag för spelet i power play i de senaste matcherna.

– Vi har spelat tre matcher nu där vi inte varit godkända i power play. Fram till dess att vi mötte HV på bortaplan hade vi runt 20 procent i effektivitet i fem mot fyra, men efter matcherna mot HV och Färjestad och nu senast mot Rögle har det inte stämt.

För tillfället har Brynäs en power play-effektivitet på 16,67 procent. Laget ligger sjua på det, och har gjort 13 mål på 78 försök.

– Vi måste skapa fler målchanser i power play, nu har vi passat runt för mycket och ingen vågar ta det där enkla avslutet, säger Czarnecki.

Mot Timrå i kväll kommer det med största sannolikhet inte att bli några förändringar i laget – men eventuellt blir det förändringar i power play-uppställningarna.

– Vi körde ju med fyra forwards och en back ett tag och kanske återgår jag till det nu. Det är sådant jag funderar över, säger Brynäs tränare.

Och börjar målen trilla in bör det även komma fler segrar. Hittills har ju Brynäs bara vunnit fyra matcher efter ordinarie tid av de sjutton som har spelats – och det är bland det sämsta genom tiderna i klubbens elitseriehistoria.

Till exempel har Brynäs alltid inlett med få segrar de gånger (tre stycken på 2000-talet) som laget hamnat i kvalserien.

Det är med andra ord dags att börja plocka trepoängare redan nu för att undvika det igen.

026-15 93 87

Mer läsning

Annons