Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danielsson tystade Brynäsklacken

Det sägs att släkten är värst.

I elitseriepremiären fick förre brynäsaren Nicklas Danielsson tillfälligt tyst på den tappra hemmaklacken med sitt 0–1-mål.

– Ett riktigt slumpmål, säger målskytten själv.

Annons

Det var visserligen fem säsonger sedan Nicklas Danielsson spelade i Brynäs – men för Modoforwarden lär sannerligen gårdagens match vara en skön revansch för spelaren som aldrig riktigt passade in i Gävlelaget.

Nu fick han ge igen på sitt egna sätt – som målskytt.

Upprinnelsen var att Brynäsveteranen Andreas Dackell misslyckades med att få pucken ur zon och lade den bakom ryggen mitt i gapet på modoiten Charlie Cook som spelade vidare till Per-Åge Skröder som knackade vidare till en fristående Danielsson framför mål.

– Jag hann inte tänka någonting, jag satte bara dit den, säger Modoforwarden, som lyfte pucken högt med en backhand förbi en chanslös Björn Bjurling.

Brynäsmålvakten tog senare revansch då Danielsson provade en riktig fräckis i början av den tredje perioden.

– Det är andra gången jag försöker med en ”Zorro”, första gången var i slutspelet förra säsongen mot Linköping. Jag missade även då.

Hur nära var det nu då?

– Det var riktigt nära. Jag tror Bjurling räddade med axeln. Men jag tänker bara göra den här finten en gång till, säger Danielsson.

Skön seger?

– Ja, jag tycker vi spelade stabilt rakt i genom. Särskilt i försvarsspelet. Och Tarkki i målet gör ju en kanonmatch. Sedan har vi gjort en knackig försäsong resultatmässigt, så det var skönt med en bra start.

Förra säsongen gjorde Nicklas Danielsson 20 poäng (10+10) på 55 matcher i Djurgårdströjan. Månne blir det fler i år. På årets försäsong har Danielsson varit en av dem som övertygat mest i Modo då han vann den interna poängligan med sina åtta poäng.

– Försäsong är försäsong, säger Danielsson själv.

Som om det inte vore nog med gamla klubbar. På lördag möter Nicklas Danielsson med sitt Modo Djurgården hemma i Örnsköldsvik.

– Det ska bli kul, säger Nicklas Danielsson innan han lufsar i väg till nästa reporter på kö.

Vem hade trott det när han spelade i Brynäs 2004/2005. Den säsongen blev det bara en assist på 30 matcher.

Mer läsning

Annons