Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är helt rätt beslut"

Brynäs tränare Niklas Czarnecki tycker att klubben gör rätt som hyr ut Pavel Brendl. – Han är mer intresserad av Ryssland och då kan vi inte tvinga kvar honom, säger Czarnecki bestämt.

Annons

I går slog hockeybomben ner i Gävle. Den tjeckiske stjärnforwarden Pavel Brendl försvinner från Brynäs, för spel i ryska Torpedo Nizhny Novgorod.

Nyheten har väckt starka reaktioner bland besvikna Brynäsfans och sportchefen Michael Sundlöv får hård kritik.

Brynäs tränare Niklas Czarnecki försvarar honom.

– Styrelsen stöttar Sundlöv till hundra procent. Det här är ett beslut vi har tagit gemensamt och vi känner att det är ett helt rätt beslut, säger Czarnecki.

Enligt Czarnecki hade det varit felaktigt att försöka behålla Pavel Brendl.

– En spelare som är mer intresserad av något annat kan vi inte tvinga kvar. Den ekvationen hade inte fungerat. Pavel vill spela i Ryssland och tryggar sin ekonomi. I det här fallet finns det inget alternativ, vi kan inte göra på något annat sätt.

– Jag har haft en åsikt i frågan. Det är gemensamma diskussioner som ligger bakom det här beslutet.

Pavel Brendl lämnar ett stort tomrum efter sig, vilket Czarnecki är väl medveten om.

– Pavel är oerhört duktig offensivt. Det blir givetvis jättesvårt att ersätta hans spetskompetens, säger Czarnecki.

– Samtidigt kan vi nu bygga något nytt och fräscht. Vi kom tolva i elitserien i fjol, med Brendl i laget. Det är viktigt att komma ihåg. Vi har hamnat i ett ännu mer spännande läge genom detta, fortsätter han.

Vad Brynäs ska kunna vaska fram på spelarmarknaden blir intressant att se. Czarnecki vet vilken typ av spelare han vill få in till dagens trupp.

– Det är klart att det ska vara nån som hittar målet relativt ofta. Jag hoppas att vi kan hitta en spelare som behärskar helheten. Pavel Brendl är ju extrem i sin roll, det vore bra om vi kunde få in en spelare som gör ett lika hårt och framgångsrikt jobb defensivt.

Czarnecki är noga med att påpeka att Brynäs ville behålla Pavel Brendl.

– Självklart vill vi egentligen ha kvar Pavel. Men det här är ett sportsligt beslut som grundar sig på vad Pavel vill. En spelare måste må bra för att kunna producera. Om man tvingas till nånting i livet mår man inte bra och kan därmed inte uppnå maxresultat.

I dag samlas Brynästruppen för ett tre dagar långt läger. Två militärtält står redo att värma spelare och ledare i skogen i Bollnästrakten. På programmet står problemlösningar, fysiska aktiviteter, grupparbete och självpresentationer.

– En rad aktiviteter ska göra att vi närmar oss varandra på ett djupare plan. Vi kommer hem på fredag igen, säger Czarnecki.

Förre Boforstränaren är nöjd med sin första tid i Brynäs.

– Jag trivs jättebra. Det har varit väldigt intensivt, och intensivare kommer det att bli. Jag tror stenhårt på det här laget, vi har fått till förändringar och det är min skyldighet att se till att nästa säsong blir bättre än förra, konstaterar Czarnecki som flyttat till Valbo med sin familj.

Situationen i Brynäs styrelse och föreningens ekonomiska turbulens, är inget som Czarnecki vill gå in särskilt djupt på.

– Jag har lärt mig att inte fokusera på den biten. Jag fokuserar på det jag ska göra för att spelarna ska göra resultat ute på isen. Allt annat lägger jag åt sidan. Tidigare i min karriär har jag lagt mig i för mycket. Det gäller att acceptera varandras roller, avslutar Niklas Czarnecki.

Mer läsning

Annons