Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bästa jag sett den här säsongen

Brynäs vinner, vinner och vinner...
Det är skönt att få skriva det. Vad trevligt det är att gå på hockey igen - i Gävle.
De senaste säsongerna känns det som om jag suttit på pressläktaren, först i Gavlerinken och nu i Läkerol Arena, och mest lidit och tyckt att allt varit skit.
Krönikorna blev väl kanske därefter.

Annons

Så roligt som jag har haft under inledningen av den här säsongen har jag inte haft på länge. Det har varit bra och underhållande hockey med ett som jag tycker mycket högt tittarvärde.
Och Brynäs spelar bra hockey. Det glädjer mig oerhört att få konstatera det.

Brynäs tredje raka seger. Jag är tvungen att nypa mig i armen.
Och fortsatt serieledning.
Om puckarna studsar rätt på torsdag får vi en tidig seriefinal på lördag i Läkerolen. Det låter det, seriefinal med Brynäs på ena planhalvan, det känns fantastiskt roligt.
Stundtals var det här det bästa jag sett den här säsongen. Brynäs är riktigt, riktigt bra nu. Brynäs imponerar - och överraskar.
Faktum är att Brynäs spelar så bra som tabellen visar.
Senast Brynäs var i serieledning var under Leif Boorks första säsong, 2006-07, då man tog sju raka trepoängare omgångarna 36-42 och avancerade från en sjätteplats till serieledning.
Nu fick man bara behålla täten en enda omgång, sett till det är dagens topposition ett strå vassare, nu har Czarneckis krigargäng varit i topp över två omgångar och jag kan inte låta bli att fundera över hur länge det kommer att hålla.

I fjol vann Brynäs tre raka en enda gång.
Men då kom tredje segern i sudden death och gav alltså bara två poäng. Vid två tillfällen tog man fyra raka med poäng (3-3-1-3 och 3-3-1-3) och vid ett tillfälle fem raka med poäng (3-1-3-3-2). Det gav en åttondeplats som bäst.
Säsongen började annars med två segrar och serieledning. Förlust med 1-2 i den beryktade matchen mot Södertälje då Boork åkte med ett ”B-lag” inledde en förlustsvit på sju raka och Boork fick gå.

Nu följer vi ett intressant Brynäs-lag.
Segern mot Modo var helt okej även om man var illa ute i sista perioden då 4-1 blev 5-4 och onödigt spännande på slutet.
Men det är inget ovanligt att det blir på det viset, Rögle i lördags är ett bra exempel nära i tiden, Brynäs lyckades vända till seger. Modo var nära men bara nära.
Brynäs darrade likadant som Rögle gjorde. Det blev fegt och ängsligt, Modo trampade på och chansspelade och fick utdelning.
Men i två perioder spelade Brynäs lysande hockey. Det bästa jag sett på mycket länge. Hög skridskoåkning med snabba omställningar och rakt på mål, med fart, fläkt och finess, jag njöt för fullt.
Det var en match som hade det mesta. Modo ska också ha mycket kredit för att det blev så pass bra underhållning. Modo under Harald Luckner var taktiskt destruktivt för det mesta mot Brynäs. Harri Lindell har skapat en ny filosofi i Modo och då erbjuds det annan hockey.
Det tackar jag för.

Niclas Andersén var suverän klippa i Brynäs.
Lars Jonsson drog ett tungt lass och gjorde det bra. Andreas Dackell gjorde likaså.
Markström gjorde en rad högklassiga räddningar, men gav också många lättsamma returer som ställde till problem.

Ska inte trötta er med att ännu en gång tjata om den publik som inte kommer.
Jag konstaterar bara att 5 574 är tusen för lite när Brynäs spelar bra och underhållande hockey, har vunnit två raka och leder serien.
När publiken inte kommer nu när ska de då göra det?

Mer läsning

Annons