Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gick som en dans, GGIK

Gävle GIK:s killar födda -94/-95 gjorde något ytterst ovanligt under gårdagens 28:e upplaga av Hockeyns dag.
Genom regelbundet spel i två serier under säsongen var man kvalificerad till två finaler. Det blev trots förlust i ena finalen ett lyckligt slut på deras säsonger ihop när man vann den äldsta finalen.
– Det är unga talanger, konstaterar Gävle GIK:s tränare Mikael Lindholm, direkt efter finalvinsten mot Valbo i U16.

Annons

Det måste ses som något väldigt speciellt att ett och samma lag deltar i två finaler. När man sedan förlorar i U15–finalen och vinner i U16 gör det saken ännu rörigare.

– Det känns viktigare att vinna mot 93:orna, menar GGIK:s Hampus Blomqvist, fyra–målskytt i 9–7-segern mot Valbo i U16–finalen.

Laget som mestadels består av killar födda -94 tippades att vinna U15–finalen mot Brynäs sett till deras säsongsutveckling. Det blev istället en ren kalldusch med 3–0 och laget fick försöka ladda om mot Valbo i det som man trodde skulle bli en tuffare final.

– Det handlade nog lite om underskattning mot Brynäs, erkänner Hampus, som fick se sitt lag bryta den fem år långa sviten med idel segrar i 94:ornas finalhistoria.

För denna säsong har också sett extremt bra ut och endast två förluster i seriespelet gav seriesegern med ett poäng tillgodo på gårdagens finalmotståndare Brynäs.

– Därför kändes det extra skönt att vinna finalen mot Valbo, menar Hampus.

När det är match i 93–serien är det Mikael Lindholm som har hand om tränarrollen och han menar att det inte är alltför konstigt att det blev omvända siffror än vad man trodde på förhand.

– Det handlar väldigt mycket om detaljer när man spelar finaler och sedan beror det på vilken dagsform laget har. Man ser ju att det inte är så stor skillnad mellan årskullarna i den här åldern, berättar han.

Till den kommande säsongen kommer troligtvis lagbygget att splittras då sju eller åtta av spelarna ur dagens trupp kommer att gå vidare till Brynäs utvecklingslag. Något som fem spelare ur klubben redan gjorde till den här säsongen.

– Vi kommer att fylla på med fler 95:or underifrån, vi har ju redan två stycken nu. Det återstår att se hur vi gör med seriespelet nästa säsong, det är möjligt att laget inte kommer att bli lika slagkraftigt, resonerar Mikael.

Det är utan tvekan ett lag bestående av flera unga lovande spelare. Inräknat seriespel och alla cuper har laget spelat runt 60 matcher i år vilket gör killarna grymt samspelta.

– Sen gäller det att man är på topp i alla matcher, menar Mikael.

Hampus Blomqvist och hans lagkamrater fick alltså till slut ta emot en guldmedalj för sjätte året i rad. Att det inte var i samma serie som tidigare spelade inte så stor roll.

– Självklart tungt att bryta en svit, men revansch i den andra finalen var riktigt härlig, förklarar Hampus.

Det återstår att se vad som sker i framtiden för dessa grabbar. En sak är i alla fall säker...

– Det är unga talanger vi pratar om, konstaterar Mikael.

Mer läsning

Annons