Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 1-talang tränar med Brynäs

Brynäs kan komma att skrällvärva – från division 1.

Huddingespelaren Christopher Aspeqvist tränar med laget nu under juluppehållet.

– En spelande back, säger Niklas Czarnecki om provspelaren.

Annons

Brynäs riskerar att tappa många av sina lovande spelare till NHL nästa säsong. Redan nu har klubben startat värvningsarbetet för att täcka upp efter dessa. I lördags anlände den 20-årige backen Christopher Aspeqvist till Brynäs för att provträna med laget.

I dag gör han sin sista träning innan han återvänder till division 1-laget Huddinge.

– Han har skött sig bra. Det är ju flera nivåer högre än vad han är van vid, men han har visat sig vara en teknisk och pucksäker back. En sådan som vi brukar kalla ”powerplayback”, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Aspeqvist har ingen erfarenhet av varken elitserien eller allsvenskan, men tillhörde under tre säsonger Djurgårdens juniorverksamhet innan han valde att återvända till moderklubben Huddinge, som överlägset leder sin division 1-serie. Den här säsongen har Aspeqvist gjort 16 poäng (tio mål och sex assist) och kan vara aktuell för Brynäs till nästa säsong.

– Det är väl kanske inte direkt i division 1 som vi letar spelare. Men ingenting är omöjligt, ibland hittar man ett guldkorn, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv, som fick nys om den lovande backen via agenten Tommy Öström.

– Men eftersom han har spelat i Djurgårdens juniorer så visste jag om hans namn. Det passade bra att han kom hit nu eftersom vi är lite kort om folk på träningarna samtidigt som att Huddinge var lediga. Vi är tacksam att de låter honom komma hit. Och det syns att Christopher har verktyg för att spela ishockey, säger Sundlöv.

Mer läsning

Annons