Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dixon hyllar Markström

Defensiva Brynäs har blivit formstarka – och framför allt – hemmastarka Brynäs.

– Det är viktigt att vara bra här hemma. Lagen ska veta att det är tufft att komma till Gävle och möta oss, säger storspelande Jacob Markström efter 3–1 mot Djurgården.

Annons

Efter två inledande förluster på hemmais i serieupptakten har Brynäs vuxit till ett oslagbart gäng i Läkerol Arena. Efter gårdagens seger mot Djurgården har man fem raka hemmamatcher utan förlust och är nu sexa i elitserien. Lägg dessutom till att Brynäs inte förlorat någon av sina fyra senaste matcher, så förstår ni att det är formstarkt gäng som i morgon möter HV71 i Jönköping.

– Skönt också att få en ”trea” efter några en och tvåpoängare, säger målvakten Jacob Markström som ännu en gång storspelade i kassen.

I går nådde ”Markan” upp i 96,30 i räddningsprocent vilket gör att han nu är elitseriens bästa målvakt också på papperet. Med 92,86 totalt i räddningsprocent och låga 1,86 insläppta mål per match leder han alla tänkbara målvaktsligor.

– Han är riktigt bra. Ja, jag tycker till och med att han är bättre än förra säsongen. Han är så lugn och ger oss utespelare trygghet, menar Steve Dixon som klev fram som en matchvinnare ihop med Markström.

Först var Dixon på isen och bidrog starkt till att Brynäs lyckades döda Djurgårdens fem mot tre-överläge som varade i över en minut i mitten på den tredje perioden. Och sedan var det han som med sitt sjätte mål för säsongen avgjorde på Alexander Sundströms smörpassning.

– Klart att vi växte av att klara det där underläget. Vi har klarat av några sådana där box play i flera matcher nu och självklart betyder det mycket.

– Vi fick vi tillbaka övertaget och att sedan jag fick avgöra... tja, vad ska jag säga. Livet är härligt just nu, skrattar Dixon.

På hela förra säsongen gjorde han åtta mål. Nu efter 14 matcher har han snart tangerat den siffran.

– Det flyter på bra. Alla jobbar för varandra och vi har roligt ihop. Alla matcher är väldigt tajta, men vi försöker att inte bjuda på någonting. Och i dag var det bra tajming när vi gjorde våra mål också.

Förutom kanadensarens 3–1-fullträff var självklart Juuso Hietanens 2–1-mål i slutet av andra perioden, läckert framspelad av Ove Molin och Magnus Kahnberg, viktigt för utgången av matchen.

Och längst där bak i målet stod Jacob Markström och var så där bra som vi börjat bli vana vid nu.

– Jo, men det är hela laget som hjälper till, menar Markström ödmjukt.

– Vi spelar så bra hockey försvarsmässigt och sedan var det inte fel att vi gjorde tre framåt också och fick ta en trepoängare.

• Och ni börjar bli svårslagna här hemma nu också?

– Javisst. Det är viktigt att vara bra hemma och lagen ska veta att det är tufft att komma till Gävle.

Mer läsning

Annons