Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djoos nära att snuvas på drömmen – av en formtoppad Modoit

Anton Forsberg fortsätter att vara ett monster i Calder Cup-slutspelet. Natten mot tisdagen, svensk tid, vann han och hans Lake Erie Monsters den tredje finalmatchen mot Christian Djoos och hans Hershey Bears – och har nu 3–0 i matcher.

Annons

Christian Djoos, här i Brynäs dress, och hans Hershey Bears måste bestiga ett högt, högt berg för att kunna nå Calder Cup-trofén.

Den förre Modospelaren Anton Forsberg inledde Calder Cup – AHL:s motsvarighet till Stanley Cup – på bänken men fick byta av finländaren Joonas Korpisalo i slutet av kvartsfinalspelet.

Sedan dess har han varit Lake Eries nummer ett – och konstigt är inte det. När laget vann den tredje finalen mot Hershey med 3–2 i sudden death tog Forsberg sin åttonde (!) raka seger i slutspel. Han har helt enkelt varit i kanonslag och en stor anledning till att förre brynäsaren Christian Djoos och Hershey nu ser ut att gå bet i kampen om trofén.

Visst, allting är givetvis möjligt, men Hershey måste som ni förstår vinna fyra raka matcher för att snuva Lake Erie på mästartiteln.

Christian Djoos har själv stått för ett bra slutspel och var i allra högsta grad delaktig när Hershey tog sig till finalen. Nio poäng, varav två mål, har det blivit hittills.

På lördag avgörs den fjärde finalmatchen och Lake Erie har då chans att avgöra allting på hemmaplan.

För att se highlights från match tre, klicka här (extern länk).

Mer läsning

Annons