Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården åkte på en Järnkrok i sudden

Det blev en ännu en jämn match i J20-semifinalsserien mellan Brynäs och Djurgården. Matchen gick till förlängning och väl där blev det ett tidigt avgörande i power play för Brynäs.
– Det här var mitt livs skönaste mål, sa matchhjälten Calle Järnkrok efter matchen.

Annons

Det var mycket kamp och det var två jämn bra lag som mötte varandra på isen. Det var dock bortalaget som tog ledningen efter ungefär halva matchen spelad, och det var kanske aningen orättvist då även Brynäs skapade en hel del farliga målchanser, men hade svårt att få in pucken.

I den andra perioden var Brynäs det klart bättre laget och Djurgården drog på sig väldigt många utvisningar. Lite mer än halva andra perioden var spelad innan Jakob Silfverberg drog sig loss och jobbade sig in framför Djurgårdens mål där han resolut tryckte upp pucken i nättaket bakom djurgårdsmålvakten Mark Owuya.

Några minuter efter Brynäs 1–1-mål så fick laget en straff efter att Anton Persson blivit nedriven i ett friläge. Klas Leidermark tog straffen och la en backhand i utsidan av stolpen. Väldigt nära ett 2–1-mål för Brynäs i en period där man pressade Djurgården rejält.

I den tredje och sista perioden var det Brynäs som tog ledningen efter att Patrik Andersson dundrat in ett slagskott från blålinjen under en avvaktande utvisning. Matchen fortsatte då att vara jämn. I slutet av matchen trodde nog de flesta i publiken att matchen var klar men då klev Djurgården fram och fick in en kvitteringspuck och matchen gick på nytt till förlängning.

Förlängningen han inte bli gammal innan Brynäs avgjorde hela tillställningen. Djurgården drog på sig en utvisning som Gävlelaget utnyttjade på bästa sätt. Jakob Silfverberg passade fram till Calle Järnkrok som stod och laddade på blålinjen och pucken seglade in i Djurgårdsmålet.

– Jag fick en snygg passning av Jakob och försökte lägga pucken högt och det fungerade ju. Det var otroligt skönt att vinna den här matchen med tanke på att vi borde vunnit den förra på bortaplan. Det hade varit ruskigt surt att förlora den här matchen. Nu ska vi till final, sa en väldigt lycklig Calle Järnkrok efter matchen.

Det behövdes också att en annan kedja än den med Anton Rödin, Klas Leidermark och Henrik Thegel producerar om Brynäs ska gå hela vägen.

– Vi kan inte bara lita på dom utan det är skönt om några andra kan avlasta, sa matchhjälten Järnkrok.

Om det ska bli en ny SM-finalplats måste dock Brynäs vinna den tredje och avgörande matchen mot Djurgården som spelas i eftermiddag i Läkerol Arena.

HV 71 är redan klart för finalen.

 

 

Mer läsning

Annons