Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domare bojkottar SCA-cupen

Flera domare har hoppat av SCA-cupen i sista stund. Anledningen är att de får mindre betalt än gällande avtal. För Brynäs betyder detta att lördagens match mot Modo mest troligt kommer att dömas av en division 1-domare, skriver Aftonbladet.

Annons

Elitseriedomaren Mikael Lindqvist och linjemännen Robert Larsson, Anders Ahlström och Per Sondell hoppar av SCA-cupen som inleds i Sundsvall i kväll. Anledningen till bojkotten är att de känner sig lurade på den ersättning som arrangören Sundsvall Hockey betalar ut.

Aftonbladet har pratat med Fredrik Carlman som är ordförande i Elitdomarföreningen. Enligt honom har Sundsvall Hockey valt att gå utanför ett avtal som Ishockeyförbundet, Elitdomarföreningen och Hockeyligan har tecknat, som innebär att full elitserieersättning ska utgå även vid träningsmatcher. Domarna har därmed rätt till 6100 kronor – Sundsvall vill endast betala 4575 kronor.
– De vill avlöna elitdomarna enligt en annan prislista där beloppen är sänkta med 25 procent, säger han till tidningen.

Mikael Lindqvist skulle ha dömt tre matcher i cupen, Timrå–Modo i kväll, Timrå–Brynäs på fredag och lördagens match mellan Brynäs och Modo. Dessa matcher kommer troligtvis att dömas av en division 1-domare i stället, skriver Aftonbladet.

Mer läsning

Annons