Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domartabbe stal matchen för Tierp

– Det här var en brutal förlust. Vi var bättre än Hudik i kväll och borde vunnit den här matchen. Sedan är jag inte alls nöjd med domarens (Daniel Winges) insats.

Tierps chefstränare Stellan Gerdin var grymt besviken efter matchen.

Annons

Nej, domaren hade inte den här matchen i sin hand. När Hudiksvall gjorde sitt första mål, så var det rena huggsexan i Tierps målgård. När sedan Tierp satte 2–3, hade domaren blåst av trots att pucken i momentet innan föreligger fri.

Domaren tillstod efteråt att han blåste av för tidigt. Sett till dessa båda situationer så kunde Tierp mycket väl ha vunnit över serieledarna och tagit en härlig och välförtjänt revansch på hälsingelaget.

Nu kunde Hudik vinna med 4–3 efter ett slumpmål direkt efter en tekning i slutskedet av matchen.

Tierp visade redan från första nedsläpp, att man var taggade till tusen och därtill var hemmagrabbarna beredda på att kämpa hela matchen.

– Vi hade också bestämt oss för, att när Hudik fick pucken skulle vi vara fyra lirare tllbaka för stoppa att dom. Vi lyckades också mycket bra och gjorde en av våra allra bästa matcher sett till att vi mötte serieledarna, sa Gerdin.

Nu kunde ändå gästerna också göra 0–2 i power play. Målet kom innan halva första perioden var spelad.

Hemmagrabbarna fick vid 15.22 också en reducering. Det var Donny Wallin som stod för målpasset när Johan Viktorsson nätade.

Strax efter fick Tierp ett power play. Här hade backen Andreas Näsman en framstöt, men 1–2 stod sig fram till pausvilan.

I upptakten av mittenperioden ådrog sig hemmalaget en utvisning på fyra minuter.Men det här klarade Tierp av bra och sedan hade hemmalaget ett par tillfällen där 2–2 hängde i luften. Bland annat hade Simon Olsson ett farligt läge.

Tyvärr måste Simon i andra perioden också lämna banan på grund av en ljumskskada.

Nu slumrade väl Tierp till lite och 1–3 målet såg lite väl enkelt ut.

Man kan ju också säga att gästerna var effektiva eller, att Hudik verkligen satte sina chanser.

Tierp vann skotten i alla tre perioderna och ju längre matchen led så tog hemmagrabbarna mer och mer över taktpinnen.

Större delen av tredje perioden var det Tierp som dominerade. Här fick hemmalaget också en smakstart och 2–3-målet satt redan efter 21 sekunder. Tomas satte pucken i nät ass av tvillingbroder Tobias.

Nu pressade Tierp på mer och mer. Vid pass 14.32 kom också en mycket välförtjänt kvittering. Nytt mål från Tomas Berlins klubba och här var det Donny Wallin som svarade för målpasset.

Allt talade nu för att hemmagrabbarna mycket välförtjänt hade ena poängen i säkert förvar.

Men gästerna hade turen med sig och direkt efter en teckning i egen zon kunde Nicklas Pettersson slå in 3–4-pucken ur ingen vinkel alls. Pucken slank ändå in mellan målvaktens (Niklas Bertilsson) benskydd och första stolpen. Ett minst sagt snopet mål för hemmalaget som dominerade slutperioden.

Tierp hade naturligtvis behövt poäng i den här matchen med tanke på en plats bland de fyra bästa och spel i allettan efter jul. Men nu blir det till att ladda om och plocka poäng i de tre närmaste matcherna. Hedemora borta på onsdag, Söderhamn/Ljusne hemma på fredag och ett bortamöte med Lindlöven på söndag.

– Ja, efter söndagsmatchen kan jag se vilka chanser vi har att ta oss till allettan, avslutade Stellan Gerdin.

TIERP HOCKEY–HUDIKSVALL 3–4 (1–2, 0–1, 2–1)

Första perioden: 0–1 (7.32) Anders Danielsson, 0–2 (13.49) Fredrik Sundin, 1–2 Johan Viktorsson.

Andra perioden: 1–3 (8.19) Pontus Libäck-Wernersson.

Tredje perioden: 2–3 (0.21) Tomas Berlin, 3–3 (14.32) Tomas Berlin, 3–4 (16.03) Nicklas Pettersson.

Skott: 23–15

Utvisningar, Tierp: 3x2 min. Hudik: 6x2 min.

Publik: 181

Tierps tre stjärnor:

3: Per Andersson b

2: David Alvfors b

1: Donny Wallin fw

Mer läsning

Annons