Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiken höll i sig – men inte i Västerås

Det här är helt sjukt. Helt otroligt sanslöst.
Dramatiken i kvalserien höll i sig fram till de allra sista sekunderna i både i Leksand och Ängelholm.

Annons

att göra Brynäs sällskap till elitserien. Ledning med 3–0. Men när Leksand gick ikapp och Rögle tog ledningen var Kenny Jönssons lag i elitserien. Mora kvitterade till 1–1 samtidigt som det var 4–4 i Leksand och Malmö var tillbaka på elitserieplats.

turades om att vara i elitserien. Rögle gjorde 2–1 med 26 sekunder kvar och 3–1 med 15 sekunder kvar.
När Leksand tog matchen till förlängning var Percy Nilssons pågar ett slaget lag.

av tredje perioden i ABB Arena. Satt i pressrummet och följde dramatiken från övriga två matcher och jag var helt färdig när min hjälpsamme pressvärd meddelade att det var slut.
Har inte varit med om något liknande tidigare.
Det blev en skön och behaglig resa.
Elitserien, här kommer vi!

styrde säkert, bra väglag, stekt potatis och köttfärsbiffar i Sala och parkering fem steg utanför ABB Arena. Det var en härlig start på säsongens sista uppdrag.

sig från sin skönaste sida och avgjorde efter första perioden och fortsatte ösa in mål, ja, vad mer fanns att önska. Det blev, som sagt, en skön och behaglig utflykt till Västerås.

gick jag omkring med ett leende på läpparna.
Ni som följer vad jag skriver i krönikorna vet att jag aldrig var orolig för den här matchen. Jag var rätt säker på att Brynäs skulle vinna. Men jag måste säga att det gick lättare än vad jag hade räknat med. Det var klasskillnad mellan lagen.

nollan igen.
Ska jag utnämna någon kvalhjälte blir det Jacob Markström. Han har varit helt fantastisk, stängde igen mot Leksand och fortsatte av bara farten att hålla tätt i går.
Jag är imponerad över att en ung pojke, han är bara 18 år, kan visa en sådan kyla och koncentration inför viktiga kvalmatcher där föreningens existens stor på spel.

satsa på Markström och det ska Olof ha en stor eloge för. Olofs val av Jacob gjorde att Brynäs fortfarande spelar i elitserien. I alla fall är det en mycket starkt bidragande orsak till att det här kvalet slutade lyckligt.

är Leif Boork. Det vete tusan om Brynäs ha klarat det här utan Boork. Nu vill jag se statyn av Boork på Rådhustorget.
I natt festade Brendl och gänget efter kvaltriumfen. Det är de förtjänta av. Brynäs har hanterat den press man har haft på sig bra och att det är kvalseriens bästa lag råder inga tvivel om.

Kul på sitt sätt, samtidigt som jag är osäker på om Rögle som förening har resurser att bygga ett starkt lag och en organisation för att möta elitseriens krav, där har Malmö det bättre förspänt men pengarna styr dessbättre inte alltid.

inget hot. Men det hade Malmö varit, med sin enorma satsning med att skapa ett storlag för att bli bäst i Sverige, ur det perspektivet är Rögle att föredra.
Rögle är ungefär lite som Mora. En liten oansenlig klubb som kämpar med begränsad budget och därmed också begränsad spelartrupp. Mora var inget hot mot Brynäs.

hade Malmö varit bäst. Där finns ”kulorna” och närheten till kontinenten gjorde att möjligheterna öppnade sig på ett helt annat sätt. Jag tror fler pampar än Percy Nilsson och Jan Simons känner sig besvikna i dag.

Mer läsning

Annons