Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje för Dixon

Äkta kanadensisk vilja räcker väldigt långt. När resten av Brynäs inte gör mål kliver Steve Dixon fram den här hösten.

Pucken s-k-u-l-l-e bara in när chansen dök upp i förlängningsavgörandet mot Rögle.

– Äh, en fin passning och det fanns inte mycket tid att tänka, sa Dixon som blev tvåmålsskytt i Brynäs 3–2-seger.

Annons

Men det blev ett tufft slut för Brynäs som först fick se Rögle kvittera till 2–2 med mindre än fem minuter kvar att spela och i bytet efter fick Simon Bertilsson matchstraff efter den fula bentacklingen på Andrée Brendheden.

– Vi hamnade i ett jäkligt tufft läge där och fick spela fem minuter med en man kort under hela slutfasen av matchen. Men när vi fixade det kändes det som om momentumet vände och det blev vår match igen, sa Dixon.

Avgörandet kom i spel fyra mot tre när ex-brynäsaren Daniel Glimmenvall åkte ut för en hakning. Sebastian Lauritzen tråcklade sig fram och levererade pucken till Dixon som slog till direkt.

– Klart det betyder mycket att få en extra poäng. Varje mål vi gör är viktigt och med viktiga spelare borta är det så klart viktigt att några andra kliver fram och tar ansvar. Kan jag leverera är jag väldigt glad, menade Dixon ödmjukt.

Medan naturliga målskyttar som Somervuori och Kahnberg har haft trögt har Dixon klivit fram. Han gjorde åtta mål på hela förra säsongen – nu är han redan uppe i fem och är både mål- och poängbäst i laget så här långt.

– Det är omöjligt att säga vad det beror på. Visst är det lite enklare så här andra året i elitserien när jag vet hur spelet fungerar och känner killarna i laget bättre. Vi får hoppas att det håller i sig, sa Dixon som sent i andra perioden kvitterade till 1–1 och fick Brynäs att vakna en aning efter en trög inledning.

Han satt på bänken omklädningsrummet efteråt med en ispåse fasttejpad på ena axeln. Lite öm och trött men det var ingen fara med den viktiga centern.

– Nej, det går inte att känna efter. Det är ny match på lördag.

En som fick ännu mera skjuts på laget i sista perioden var Anton Rödin. 18-åringen gjorde sitt första elitseriemål när han prickade in 2–1 i inledningen på sista perioden.

– Jag tror jag aldrig har upplevt en sådan glädje. Jag sköt och trodde jag träffade målvakten mitt i magen men fick se pucken glida över mållinjen i momentet efter. Det går inte att beskriva den känslan, sa Rödin som fick en kalaspassning av Jonathan Granström.

Hans 67 poäng – varav 31 var mål – gav Anton ett A-lagskontrakt. Nu går det förstås inte att begära samma effektivitet i seniorhockey på högsta svenska nivå men han är ändå med för att göra mål.

– Visst. Jag är med för att gå rakt mot målet med fart och helst få utdelning. Nu har jag gjort första och förhoppningsvis kommer det mera efter det här, sa Anton som fick målpucken som Ove Molin påpassligt fiskade upp.

Mot Rögle matchades han med Jonathan Granström och Ove Molin och fick lite mera istid än vanligt. Det hade han gjort sig förtjänt av.

– Nu är det Brynäs som gäller och sedan hoppas jag komma med till JVM. Med det här är i alla fall självförtroendet på topp, lovade Rödin.

 

Mer läsning

Annons