Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dussinet fullt nu...

Brynäs förmåga att spela oavgjort saknar motstycke i elitseriehistorien.
– Nu är det väl snart lägre odds på kryss än att något av lagen vinner när vi spelar, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Riktigt så illa är det inte. Svenska Spel har i alla fall satt 2,30 i odds för både Brynäs- och Skellefteåseger i kvällens match i Läkerolen, medan oavgjort ger 2,60 gånger pengarna.

Men oddsmakarna kanske inte har koll på statistiken som säger att 12 av Brynäs matcher den här säsongen – det vill säga 46 procent – har slutat med förlängning.

Det är den överlägset största andelen oavgjorda matcher för ett lag under elitseriens historia. Brynäs innehar själv toppnoteringen efter en hel säsong när laget spelade 20 oavgjorda under Leif Boorks ledning 2006/2007, vilket gav ett snitt på 36 procent.

– Tolv oavgjorda är alldeles för mycket, säger Czarnecki, som åtminstone kunnat trösta sig med att hans spelare har lyckats avgöra fyra av dessa matcher i den efterföljande förlängningen.

Men trepoängare är förstås det som ger mest effekt i tabellen, och någon sådan har inte Brynäs tagit på åtta raka matcher – den senaste kom mot Timrå hemma den 12 november (4–1).

Nu återstår fem matcher innan juluppehållet och landslagsturneringen Channel One Cup.

– Målet är att vara på slutspelsplats då, det vet alla om eftersom det står skrivet på väggen i omklädningsrummet, säger Czarnecki.

En bra insats mot form- och bortastarka Skellefteå är en bra början – allra helst belönad med tre poäng och inte ännu ett kryss.

Mer läsning

Annons