Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter brutala tacklingen på Brynässpelarens son: kännbart straff för Kelly

Mitt i slutspelet i AHL utsattes Gävlefödda Andreas Johnson, son till förre brynässpelaren Jonas Johnson, för en brutal tackling. Nu straffas förövaren - hårt.

Annons

Andreas Johnson blev svensk mästare med Frölunda och åkte direkt över till Kanada för AHL-slutspel med Toronto Marlies. I hans andra match, mot Albany Devils, åkte han på en brutal armbågstackling som fullständigt knockade 21-åringen.

Nu meddelar American Hockey League att förövaren, Albanys back Dan Kelly, får ett dugligt straff för tilltaget. Han stängs av i tio matcher på grund av tacklingen mot huvudet på Johnson och missar därmed slutspelet. Han saknades i torsdagens femte match i finalspelet mot Toronto i North Division. Om Albany slås ut kommer Kellys straff att fortsätta in över nästa säsong om han är aktuell för AHL även då.

Johnson var vid medvetande efter tacklingen men fick hjälpas av isen. Han drabbades av minnesförlust och fördes till sjukhus för observation.

– Han var i ganska dålig form när han lämnade arenan. Han kom inte ihåg någonting och det fanns goda skäl till oro, säger tränaren Sheldon Keefe till Toronto Sun.

Men Johnson ska ha repat sig väl efter den brutala tacklingen. Enligt Keefe kom han till frukosten dagen efter (läs torsdag) och var vid gott mod men det är inte troligt att han spelar mer i matchserien.

– Det kändes mycket bättre (läs: att han kom tillbaka nästa dag) efter att ha sett tacklingen om och om igen. Det var motbjudande, fortsätter han.

Toronto vann torsdagsmatchen med 5-1 och nästa match spelas på lördag 14 maj. Toronto leder därmed med tre mot två i matchserien.

Mer läsning

Annons