Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter kritiken mot Pär Mårts – nu är Niklas Svedberg aktuell för VM

/

I december kritiserade Niklas Svedberg förbundskaptenen Pär Mårts efter att han inte blivit uttagen till Channel One Cup. Nu meddelar Mårts att Svedberg kan vara aktuell för VM-spel.
– Det är väl sunt, han talade bara om att han vill vara med, säger Pär Mårts nu till Expressen.

Annons

Trots en längre tids bra spel i KHL med Salavat Julajev lämnades Brynäs förre guldhjälte Niklas Svedberg utanför truppen till Channel One Cup i december. Det ledde till att Svedberg riktade skarp kritik mot förbundskaptenen Pär Mårts.

– Han har sett mig i en match. Det tycker jag är ganska svagt av en förbundskapten för Sveriges landslag, att inte titta på fler matcher, sa Svedberg då till Expressen.

Läs också: Uppgifter: Ollas på väg bort från Brynäs – går till rivalen

Mårts visar nu förståelse för Svedbergs reaktion och säger att han varit i kontakt med Svedberg och att en VM-biljett kan vara aktuell för 26-åringen genom att han kan få spela någon av träningslandskamperna senare denna månad.

– Vi har pratat om att han måste in i det här om han ska vara med. Det går inte att komma till VM direkt, säger Pär Mårts till Expressen.

Läs också: Här är ytterligare ett pris som Rödin kan vinna

Svedberg spelade 53 matcher under KHL:s grundserie och ytterligare 19 under slutspelet, där Slavat förlorade mot Metallurg Magnitogorsk i semifinalen.

Tre Kronor spelar denna vecka träningslandskamper mot Schweiz. Under resten av månaden väntar träningslandskamper mot Tyskland, Ryssland och Tjeckien innan VM startar 6 maj i Moskva och St Petersburg.

Läs också: Brynäs juniortränare "Lillis" Lövblom slutar: "Hockeyföräldrarnas beteende måste komma upp till ytan – det är bedrövligt hur de håller på"

Mer läsning

Annons