Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter semifinalförlusten – Felix Sandström håller inte med lagkamraterna: "Man kan inte åka runt och..."

/

HELSINGFORS. Drömsemifinalen slutade i en mardröm för Juniorkronorna.
Efteråt kritiserade flera i det svenska laget domarteamet för deras insats, men Brynäs Felix Sandström ville inte stämma in i kritiken.
– Man kan inte gå runt och skylla på domarna hela tiden. Visst kan det påverka, men vi måste lära oss hur de jobbar i matcherna, säger han.

Annons

Det var JVM:s hetaste match. Sverige mot Finland i ett fullsatt Hartwall Arena. Två bittra fiender som skulle göra upp om en finalplats.

Det slutade i moll för Juniorkronorna. Finland vände Sveriges 0-1-överläge till 2-1 och efter det hittade Sverige ingen väg tillbaka.

– Det är riktigt jäkla tungt. Det här är det jobbigaste med turneringar, säger Felix Sandström.

Vad känner du inte riktigt fungerade i dag?

– Jag vet ärligt inte. Men vi var kanske lite spända när det var så mycket runt omkring. Det är svårt att säga, men det fungerar inte lika bra som tidigare.

Känns det som att ni gör er sämsta match i dag?

– Vi var inte dåliga i dag tycker jag, men vi kommer inte upp i samma standard som tidigare.

LÄS MER: JOHANSSON: Sämst när det gällde som mest – lillebror blev återigen storebror

Efter matchen kritiserade flera i Juniorkronorna, däribland Dmytro Timashov och Anton Karlsson, domarteamet. De menade att flera av Sveriges utvisningar var felaktiga.

Sveriges andermålvakt i turneringen, Felix Sandström, håller inte med sina lagkamrater, och tycker Sverige borde fokusera på sin egen insats.

– Jag tycker domarna är lika mot båda lagen. De är känsliga mot interference, precis som tidigare i turneringen, och det är sådana utvisningar vi åker på. Man kan inte åka runt och skylla på domarna hela tiden. Visst kan det påverka, men vi måste lära oss hur de jobbar i matcherna.

Nu väntar bronsmatch för Sverige. Precis som ifjol i Toronto. Då blev det förlust mot Slovakien.

– Just nu är det jobbigt, men vi är professionella och i morgon är en ny dag. Då ska vi ta bronsmatchen, säger Felix Sandström som även kan vara med i nästa års turnering då han är född 1997.

– Jag kanske kommer tänka på nästa turnering senare, men nu är det bara jäkligt tungt.

Du får ta revansch på finländarna nästa år.

– Ja, precis. Det ska vi.

Mer läsning

Annons