Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad seger för Brynäsdamerna

Brynäsdamerna tog en efterlängtad seger när de besegrade Leksand med 4–0 i Riksserien i går.
– Äntligen. Det känns helt underbart, säger tvåmålsskytten Karin Johansson.

Annons

Brynäs kom till spel mot tabelljumbon Leksand med fyra raka förluster. Inför matchen hade laget släppt in 19 mål på de senaste fyra matcherna och bara producerat ett framåt. Men mot Leksand släppte målskyttet – även om det satt långt inne. Leksand, som inte tagit en enda seger i serien, bjöd på tufft motstånd inledningsvis och det dröjde ända till en kvart in i andra perioden innan Brynäsforwarden Angelica Östlund kunde spräcka nollan framåt.

– Vi började bra, men sedan tog Leksand över allt mer och hade de vassaste målchanserna. Men i tredje ryckte vi upp oss och visade verkligen vilka som bestämde, säger Karin Johansson som utökade Brynäsledningen till 2–0 och 3–0 i den sista perioden.

– Den behövdes definitivt. Det är klart att man grubblar när vi förlorar. Därför känns det här helt underbart. Framför allt att vi kunde lyfta oss i tredje och att vi dessutom kunde hålla nollan bakåt. Vi har spelat alldeles för klantigt i försvarszonen tidigare, säger Karin Johansson.

Med en minut kvar av matchen fastställde Joa Elfsberg slutresultatet till 4–0, framspelad av Brynäsmålvakten Chrisitne Smestad som gjorde en stormatch igår. Totalt motade Smestad 29 skott.

I och med segern tar Brynäs klivet upp till tredje plats i tabellen.

1–0 (15.28) Angelica Östlund (Kristina Lenströmer)

2–0 (5.46) Karin Johansson (Kristina Lenströmer) spel fem mot fyra, 3–0 (18.01) Karin Johansson, 4–0 (19.02) Joa Elfsberg (Christine Smestad)

25–29.

4x2. 4x2.

Johan Lené.

Mer läsning

Annons