Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm och Silfverberg får förtroendet igen

Som landslagsdebutant blev han utnämnd till hela turneringens bäste back i Karjala cup.

Därför var det ingen skräll att Brynäs Mattias Ekholm också finns med i Channel One cup.

– Kul att vara med igen, säger 20-åringen som även den här gången får sällskap av jämngamle klubbkamraten Jakob Silfverberg.

Annons

Precis som i Karjala cup för en månad sedan finns både Mattias Ekholm och Jakob Silfverberg med i Tre Kronors trupp som i går togs ut till Channel One cup. Turneringen i Moskva, som i vanlig ordning spelas dagarna innan jul, den här gången 16-19 december.

– Trevligt att bli uttagen igen. Det gick ju bra senast, säger Ekholm som vuxit ut till en av elitseriens bästa backar under sin debutsäsong i Brynäs.

Och efter framgången i Karjala cup, där Sverige hade vunnit turneringen om man slagit Finland i sista matchen, visade Mattias Ekholm att hans spel också håller internationellt.

– Ja, det var skitkul rent ut sagt. Jag blev utnämnd till hela turneringens bästa back.

• Vad lärde du dig under de matcherna?

– Jag vet inte om jag hann lära mig så mycket. Men det var väldigt många intryck – och farten – att få känna på den fart som är på hög internationell nivå var viktig.

Att brynäsarna Ekholm och Silfverberg fanns med i truppen igen var väntat efter spelarnas fina insatser i förra turneringen samt deras framfart i elitserien.

Mårts har sett spelarna vid ett flertal tillfällen i Läkerol Arena i samband med Brynäs matcher och då har han självklart noterat att Mattias Ekholm får extremt mycket speltid.

– Det är stor skillnad mot tidigare i höstas. Nu kan det bli uppåt 26-27 minuters istid i vissa matcher och då orkar man kanske inte driva upp pucken varje gång, utan får värdera situationerna och välja sina lägen.

• Så du känner att du fått större förtroende av Czarnecki?

– Ja och jag tycker att jag fått mer trygghet i mitt eget spel också.

I Karjala cup bildade Mattias Ekholm backpar med Magnus Johansson i det Linköping som Brynäs ställs mot i kväll och Ekholm gör inte annat än resten av Hockeysverige – nämligen hyllar Johansson.

– Han är otroligt lugn på isen och väldigt skön att spela med, förklarar Ekholm.

• Men i kväll står du som segrare, va?

– Ja, jag tycker vi har goda chanser att ta tre nya poäng. Vi har en bra trend, både spel- och poängmässigt. Vi är där vi ska vara i vårt spel nu. Vi känns väldigt stabila och har tajtat till defensiven – det är väl kanske inte den vackraste hockeyn alla gånger. Men vi har fått i gång vårt power play också – och det känns bra.

Förutom Mattias Ekholm och Jakob Silfverberg finns Niclas Andersén med som reserv på hemmaplan och dessutom gör den förre brynäsaren Nicklas Danielsson, nu i Modo, landslagsdebut.

Mer läsning

Annons