Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En helt annan match om vi hade fått 1-0"

Ett bortdömt mål – en utebliven straff – två olyckliga skador.
Allt i den första perioden.
Mer än så behövdes inte för att serieledande Brynäs skulle förlora lördagens svåra bortamatch i Karlstad. Färjestad vann med 5–1 (1–0, 2–0, 2–1) inför 7144, därav många Brynäsfans, i Löfbergs Lila Arena.

Annons

– Det var en bra förstaperiod från vår sida. Bra spel från båda lagen, händelserikt och mycket kamp. Sedan fick vi en olycklig start i andra perioden och då var det tungt att komma tillbaka. Färjestad vann rättvist, det är inte mycket att säga om. Dom vann kampmomenten, kommenterade Brynästränaren Niklas Czarnecki.
Brynäs-backen Lars Jonsson kände sig för på uppvärmningen, men kom aldrig till spel. Hans fotskada gjorde sig påmind. Forwarden Daniel Hermansson fick utgå efter tre byten på grund av en ryggskada. Det störde Brynäs ritningar och tvingade Czarnecki att kasta om i uppställningarna. Några fick väldigt mycket speltid, andra mindre och det blev obalans i laget.


Brynäs hade ledningspucken inne bakom Jonas Gustavsson i Färjestadsmålet efter 12.14 av första perioden. Men målet dömdes bort för att målburen hade varit ur sitt läge, utan alltför intensiva Brynäs-protester.
Däremot var det många brynäsare som tyckte att Brynäs skulle ha haft en straff när Mads Hansen drogs ned i fritt läge. Men det tyckte inte domare Claesson.
I stället var det Färjestad som tog ledningen efter 15.17 genom nyförvärvet Lee Goren, kanadensaren som i fjol spelade för Skellefteå och som nu debuterade för värmlänningarna. Goren kom fri från offensiva blå och pricksköt efter isen förbi en något felplacerad Jacob Markström.


Tala om succedebut för Lee Goren som landade i Karlstad i fredags!
Brynäs gjorde en fullt godkänd första period, men föll ihop i början av den andra. Jesper Mattsson stänkte in 2-0 efter 56 sekunder och Marcus Johansson gjorde 3–0 efter 2.18. Då tog Niklas Czarnecki time out för att försöka få ordning på sina styrkor. Men det lyckades föga och Färjestad vann skottstatistiken i den andra perioden med förkrossande 16–3.
– Brynäs hade första tio minuterna. Vi redde ut några boxplay och tog sedan över matchen. Det var vår bästa match den här säsongen mot ett så kvalificerat motstånd, analyserade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Färjestad fortsatte att dominera i slutronden. Laget gick ifrån till 5–0 genom mål av Rickard Wallin och Eero Somervuori, innan Alexander Sundström kunde göra tröstmålet för Brynäs. Det var hans fjärde elitseriemål den här säsongen.
– Skönt att målskyttet har lossnat för mig, men det kom alldeles för sent i matchen. Jag tror att det hade blivit en helt annan match om vi hade fått 1–0. Vi är bra på att spela på ledningsmål, framför allt på bortaplan. Men Färjestad var bättre än oss idag, tyckte Alexander Sundström.
Han var en av få brynässpelare som fick godkänt i matchen som helhet. En annan var veteranen Ove Molin som slet berömvärt.
– Det var några olycksminuter som gjorde att Färjestadbörjade spela bra. Det är tungt att behöva säga missflyt, men så var det i första perioden, tyckte Molin.

Mer läsning

Annons