Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En jubelfest – trots tomma stolar

Hockeyfesten blev en succé som vanligt – trots att tre tusen stolar stod tomma i Läkerol Arena.
Och Brynäs gjorde verkligen sitt för att tacka de 5 026 som kom.
– Det här var verkligen skitkul, sa en jublande glad Sebastian Lauritzen som gjorde ett mål och passade till två när Brynäs vann med klara 4–0 mot Luleå.

Annons

Årets upplaga av den så kallade Hockeyfesten blev en lyckträff – både på och utanför isen.

Trots att många valde VM-kvalet i tv-soffan i stället för att se Brynäs möta Luleå skapades en stämning som man bara upplever under just Hockeyfesten i Läkerol Arena.

– Ja, tänk om det var så här i varje match, sa Brynäs tränare Niklas Czarnecki som missade förra säsongens upplaga eftersom han då låg på sjukhus med magproblem.

I går ropades han in på isen efter matchen och fick ta emot hyllningarna efter storsegern mot Luleå.

Inte heller gårdagens kanske bäste brynäsare, Sebastian Lauritzen, var med i fjol.

– Nej, jag hade inte kommit till Brynäs då. Men grabbarna har berättat för mig hur det brukar vara och det här var ju verkligen skitkul. Synd bara att det inte kom fler, men de som var här gjorde ett kanonjobb. När de sjöng nationalsången fick de en att rysa och den vanliga klacken får man inte heller glömma. De gjorde också att det blev en härlig kväll, sa ”Basse”.

Och han och resten av Brynäs bjöd verkligen tillbaka till fansen som var på plats.

Efter drygt sex minuter var Lauritzen med i förspelet till Juuso Heitanens kanon som betydde 1–0 i power play. Där emellan spädde Jonathan Granström på till 2–0 innan Sebastian Lauritzen själv gjorde 3–0 i spel fyra mot fem (!).

Brynäsforwarden snodde pucken från en fumlig Johan Fransson i Luleåförsvaret och drog elegant bort Anders Nilsson i Luleåmålet.

Sedan var det aldrig något snack om vart segern skulle gå.

– Nej, vi gör en kanonmatch och när ”Markan” spelar så här bra i målet behöver man inte vara orolig bakåt heller. Han ger en sådan trygghet och tar alla puckar utan att glänsa, berömde Lauritzen.

Att Brynäs nu har vunnit tre raka matcher, inte förlorat på de senaste fem och plötsligt är så högt uppe som fyra i elitserietabellen förklarar han med att laget nu är lite mer aggressiva och vågar gå framåt lite mer – särskilt på hemmaplan.

– Man ska veta att vi är ett lag som är byggt från defensiven. Men folk vill ju se mål och det ska vara en fest att gå på hockey.

Och fest, ja det var det verkligen i går. Både på och utanför isen.

Mer läsning

Annons