Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En käftsmäll som kändes för Svedberg och Brynäs

Djurgården vände 0–3 till 4–3.

Men det var inte förlusten Niklas Svedberg var mest förbannad på, utan Djurgårdens Patrik Cehlin.

– Han skallade mig efter slutsignalen, sa Brynäsmålvakten.

Annons

Niklas Svedberg har ett förflutet i Djurgårdens juniorlag – så ni kan ju räkna med att det sved att förlora matchen på Hovet i går.

Men målen som tog Djurgården från 0–3 efter en period till 3–3 gick inte att göra något åt – ni kan läsa om dem här intill – så dem kunde Brynäsmålisen acceptera.

Bråket med forwarden Patrik Cehlin, gammal lagkamrat från den där juniortiden, var däremot svårare att svälja.

Några minuter efter kvitteringen i sista perioden utbröt kaos framför Brynäsburen när hetsiga djurgårdare jagade segern. Svedberg och Cehlin var huvudrollsinnehavare.

– Jag tar bara bort honom, men han drar först av mig hjälmen och ger mig sedan ett slag rakt i ansiktet, säger Svedberg, missnöjd över att båda fick varsin tvåminutersutvisning för roughing.

Efteråt – då Djurgården firade sin 4–3-vinst – sökte Svedberg upp Cehlin igen.

– Jag åkte fram och frågade vad fan han höll på med. Då drog han mig till sig och skallade mig, hjälm mot hjälm.

En behandling Svedberg var mycket förgrymmad över. Han lämnade isen ilsket gestikulerande – och domarna såg inget den gången heller.

Och på andra sidan hade en annan gammal bekant från Djurgårdsjuniorerna hoppat in efter den, för hemmalaget, katastrofala förstaperioden – Tim Sandberg ersatte darrige Mark Owuya och höll nollan.

Sånt ger inte heller plåster på såren.

– Vi spelade väl aldrig riktigt tillsammans, han är ju ett år yngre, sa 21-årige Svedberg kort.

– Vi spelade ihop i J18, visst kan man säga att vi är kompisar. Det var roligt att få vinna mot honom, sa en gladare Sandberg, som egentligen är utlånad till Sundsvall men som fått (tillfällig?) audiens i elitserien på grund av Stefan Ridderwalls skada.

Tim Sandberg har hoppat in i en elitserieperiod tidigare, förrförra säsongen mot HV 71. Han höll nollan då också.

Niklas Svedberg gjorde vad han kunde i går, det ska sägas – men han grämde sig lite över hur Djurgårdens avgörande mål trillade in.

– En styrning efter ett inspel från kanten, jag fick upp armen i en reflex men pucken rullar in på något sätt, suckade han.

Men det är nog ändå backen Dale Clarke som får ta på sig största ansvaret då han lät Mario Kempe smita framför sig och få klubban på pucken.

Åt skotten till 1–3, 2–3 och 3–3 fanns som sagt inte mycket att göra.

– Jag vet inte, inget mål är otagbart. Men vid det första ser jag inget och vid det andra kommer pucken snabbt ut till han som skjuter. Och när dom gör 3–3 så...tja, dom utnyttjar ju sitt powerplay bra där.

Sedan ger han Tim Sandberg lite kredd ändå:

– Klart det är kul för honom att göra en sånt inhopp. Men det är ju inte direkt nåt jag bryr mig om en sån här gång.

Mer läsning

Annons