Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nolla inför premiären

Brynäs vann genrepet mot Leksand med 2–0 (1–0, 0–0, 1–0) och var så där lagom överlägset knappa veckan innan elitseriepremiären.
– Jag var aldrig orolig i båset, summerade tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Gårdagens genrep mot Leksand påminde en hel del om hur det sett ut tidigare på försäsongen för Brynäs. Defensiven var riktigt bra och Jacob Markström höll första nollan för säsongen. Framåt saknas det fortfarande en hel del, men tränaren Niklas Czarnecki var riktigt nöjd med det han såg.
– När det är så tryggt bakåt som det var i dag så behövde jag aldrig vara orolig och jag vet att målen kommer framåt när man skapar så många chanser som vi gjorde.

Czarnecki och hans team i båset räknade till fem klara målchanser i den första perioden för Brynäs – men det blev ändå bara ett mål framåt när Lasse Jonsson pricksköt 1–0 i power play efter dryga tre minuters spel.
– Den första perioden var riktigt bra, bättre än tidigare i anfallszon, men den andra blev lite rörigare eftersom det var många utvisningar. Vi spelade bra i box play, men mindre bra i power play, menade Czarnecki.

De många numerära över –och underlägena berodde till stor del på ett rejält slagsmål som brakade lös efter nästan exakt halva matchen. Juuso Hietanen fick en hel del stryk av Leksands Petter Ullman, men Brynäs finländare höll sig relativt lugn och enbart leksingen fick matchstraff. Hietanen fick 2+2 minuters utvisning och även Daniel Widing samt Daniel Nielsen i Leksand fick nöta botbänk.

Men trots ett långt numerärt överläge lyckades inte Brynäs öka sin ledning i det skedet. Känslan var att Brynäs ville avsluta extra snyggt och servera kompisen öppet mål i stället för att komma till fler skott från blå linjen.
– Det man kan sakna i vårt power play är att vi inte bara spelar runt pucken utan också vågar spela igenom deras box, men självklart ska vi även ta fler avslut, sa Niklas Czarnecki.

En bit in i den tredje perioden avgjorde Brynäs matchen. Nya duon Janos Vas och Steve Dixon bröt ett Leksandsanfall och kontrade i ett två-mot-ett-läge. Dixon serverade Vas pucken elegant och ungraren kunde peta in pucken i öppen kasse.
– En fantastisk passning, berömde Brynäs tränare.

Nu återstår det mindre än en vecka till elitseriepremiären som spelas hemma mot Färjestad på torsdag. Och det mesta tyder på att det var premiärlaget vi såg i går.
– Ja, det var det nog. Visserligen är det några dagar kvar men jag kommer nog inte att ändra något, förklarade Czarnecki som inte heller behöver oroa sig över det faktum att backbjässen Lars Jonsson tvingades kliva av de tio sista minuterna.
– Nej, det är lugnt. Bara en liten lårkaka och det var dumt att chansa, sa massören Glenn Hellström efter matchen.

Leksand, som möter Troja i sin allsvenska premiär på onsdags, kändes uddlöst genom hela matchen och dessutom agerade Jacob Markström säkert längst bak i Brynäs mål.

Mer läsning

Annons