Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sån här match ger krydda åt hockeylivet

Det här sög musten ur mig.
Det blir inte lätt att skriva den här krönikan. Knoppen känns som en urvriden skurtrasa.
Men vad gör man inte för läsarna.

Annons

någonsin sett något mer nervkittlande och påfrestande i hockeyväg. Då har jag sett dramatiska SM-slutspel och tidigare kval.
Det här slår ut allt. Det var en djävulsk match. Ett inferno av misstag och dåliga beslut. Men det struntar jag fullkomligt i en sådan här kväll. Det viktiga var att Brynäs vann och hur det gick till bryr jag mig inte om.
En underbart skön seger.

i Gävle nästa säsong. Tack för det. Jag vet att det återstår en match mot Västerås i morgon men jag har svårt att se hur Brynäs skall förlora den.
När Jan Huokko sköt i stolpen i mitten av sista perioden var jag tvungen att sätta handen mot bröstet.
Var ”pumpen” med?
Jodå, den var där, den måste vara rätt stark ändå som klarar av så pass hög anspänning.

här matcher som ger krydda åt hockeylivet. Den nerv och intensitet som finns i en vinna eller försvinna-match i ett avgörande kval är obeskrivbar och jag har svårt att komma på något idrottsevenemang som kan överträffa det här.

mellan Brynäs och HV är inte i närheten.
Brynäs femte och avgörande SM-final mot Modo 1999? Djaaa..., det är möjligt. Men jag är tveksam. Glädjen över ett vunnit SM-guld är självklart större, men nerven och anspänningen är högre i en match som den här där man riskerar att åka ur.
Jacob Markström höll nollan.

och sportsligt är i upplösning kliver denne 18-åring in på scenen och tog över huvudrollen. Det är så proffsigt och skickligt att man blir stum av beundran.

Isande kylig var han vuxen situationen. Rutinen saknades men med den skicklighet han besitter var han herre över situationerna.
”Markan” räddade Brynäs. Han var som bäst när det bäst behövdes. I motsats till Pavel Brendl som var sämst när det gällde som mest.
Jag förstår mig inte på Brendl. Han måste ha tappar formen helt.

på 16 poäng.
Men de tre närmaste lagen, Malmö, Rögle och Mora, har också 16 poäng.
Kvalspänningen håller i sig över epilogen på torsdag. Västerås ska inte vara något hinder för Brynäs mot den elitserieplats som jag räknar med att laget tog i och med segern över Leksand.

hyllades före matchen och arenans tredje vepa åkte upp i taket bredvid Lundström och Wickberg. Tigern var hedrad men sa att viktigast var ”att Brynäs vann”.
Det var fint sagt.
När spelaren Tigern pratade lyssnade alla. Det verkade som om de 22 hemmaspelarna lyssnade nu också.
8 214 i Läkerol Arena.
”Spikat” till sista plats. Det var kanske bara som det skulle, en match som denna, men man kan aldrig vara säker då det gäller Gävle-publiken.
Och ett härligt tryck. Publiken gjorde sitt för att lyfta hemmalaget och det var rörande att se gammeluvarna Molin, Lind, Sjödin och Dackell när de åkte runt till läktarsektionerna efter slutsignalen och tackade för hjälpen.

Mer läsning

Annons