Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tabell att jubla över – och i morgon måste väl publiken komma

Det är helt sjukt.

Jag vet inte riktigt hur det gick till men det spelar inte så stor roll, egentligen, det viktiga var att det gick.

Det att vända 0–3 i lejonens egen kula.

4–3 till Brynäs och det tar lång tid innan jag hunnit fatta att det är sant.

Annons

Det blåste upp till storm i Furudal. Den kraftiga vinden grep tag i mig, på något sätt rensade den mina tankar och plötsligt insåg jag att det verkligen hade hänt, Brynäs hade gått från underläge 0–3 till seger med 4–3.

Plötsligt leder Brynäs elitserien. Bara det är så stort att man har svårt att ta det till sig.

Brynäs är i topp. Visserligen är bara fem omgångar avverkade, men ändå, det känns lite sanslöst overkligt.

Men det är skönt. TV4 visade tabellen och vi jublade i kör. Mina vänner, dalmasar och kullo,r jublade de också och glädjen stod högt i tak. Nu blir det en god konjak till kaffet efter att den här krönikan är lämnad och man kan slappna av.

Mot Djurgården, Timrå och nu Rögle har Brynäs inlett matcherna som om det hade gällt en plojmatch på Testebovallen mot Hille/Åbyggebys 98:or.

Hela Hemlingbybacken låg framför dem. Klar att bestiga, men aj jäklar, vad jobbigt...

Men det skrämde inte krigargänget från Gävle som efter det här är värd en större publik i Läkerolen på måndag än senast.

Jag vill se minst 6 000 resa sig ur sina bänkar, applådera och ge laget sitt stora bifall när de åker in för mötet med Modo. Ett rejält mottagande vill jag se. Det var man värd redan efter vändningen mot Timrå, så kommer det här och prestationen blir 4 191-gånger större.

Jag vet inte, men jag tycker det här är lite av en bragd, för det ska inte kunna gå. Inte då det stod 0–3 efter två perioder och fortfarande då mindre än halva sista perioden återstod var Rögle i tvåmålsledning.

Brynäs vändning var mäktig. Att den kom på bortaplan gör det självklart inte sämre.

Gästerna klädde av skåningarna in på bara skinnet. Det var utklassning till slut, nervositeten spred sig i hemmalaget när Brynäs kom allt närmare, gästerna växte och jakten på en trepoängare blev för varje minut, ja, varje sekund, som jägarens känsla av triumf när han är på väg att lägga älgen till marken med ett välriktat skott.

Men Brynäs får sluta att lämna handicap på det här viset.

Det kan inte gå hur många gånger som helst. Nu får det vara slut på bjudningarna. För det var just vad det var i första perioden, visserligen var Brynäs spel både tungt, segt och yrvaket, långsamma backar och mål-Lindbäck vet jag inte riktigt vad han sysslade med.

Czarnecki hade i dagar mässat om Rögles inledning på matcherna. Högsta fart från start och då går det undan. Gävlegrabbarna visste, men ingen verkade vara förberedd, hemmaspelarna flög förbi och såg ut som fartfenomen vilket de naturligtvis inte är.

Hade Czarnecki pratat för döva öron?

Det såg ut som om man inte hade vaknat riktigt från flygtrippen ner från Gävle. Niklas Czarneckis time out efter halva första perioden och 0–2, fick dem att gnugga sömnen ur ögonen och inse allvaret, nu blev det även 0–3 men Brynäs var spelmässigt med.

Hockeylivet leker just nu.

Glädjen över att se Brynäs högst upp i tabellen kan ingen ta ifrån mig.

Jag gläds också över Daniel Widings pånyttfödda agerande. Han gjorde nu sin bästa match för säsongen. Juuso Hietanen tyckte jag också var dominant och jag fick känslan att de var dessa två, tillsammans med gamle kämpen Ove Molin, som tog tag i det hela och angav inriktning.

Mer läsning

Annons