Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-brynäsare Bengans OS-skräll

Han har bara spelat åtta matcher den här säsongen och har varit hårt skadedrabbad i ett par säsongers tid.
Fredrik Modin, 35, var själv överraskad när han blev uttagen i Tre Kronors OS-trupp.
– Jag trodde att jag var borta ur spekulationerna, säger den före detta Brynäsanfallaren.

Annons

Columbusforwarden var den stora skrällen när Bengt-Åke Gustafsson presenterade truppen som ska försöka försvara OS-guldet från Turin.

Han var visserligen med i guldlaget då, har också vunnit VM-guld och Stanley cup.

Men de senaste säsongerna har skadelistan blivit minst lika lång som meritlistan för den 35-årige veteranen.

Den här säsongen har han spelat åtta matcher för sitt Columbus, förra säsongen blev det 50 matcher och säsongen 2007–08 bara 23.

– Knäet är helt återställt, men det är länge sedan jag spelade, så jag är väl inte hundra ännu. Å andra sidan har det varit väldigt mycket hockey de senaste två veckorna, så jag börjar snabbt komma in i det, säger Modin till Aftonbladet.

– Skadan är borta och läkt nu. Han är en spelare som kan döda utvisningar och spela power play, så han innehåller alla ingredienser, motiverar Bengt-Åke Gustafsson uttagningen.

Det är inte bara Modin som är synonymt med skador. Fem av spelarna i OS-truppen är för tillfället borta ur spel, den senaste som råkade illa ut var Ottawas Daniel Alfredsson som missar fyra-sex veckor på grund av en axelskada.

På målvaktssidan blev det som väntat Henrik Lundqvist och Jonas Gustavsson. HV71-keepern Stefan Liv fick tredje platsen och alltså inte Brynäs JVM-spelare Jacob Markström som flera experter ville ha med.

Mer läsning

Annons