Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansens ilska mot Brynäs förre guldtränare – satte upp banderoll på arenan: "Packa väskan Tommy"

/
  • Tommy Jonsson har haft en tuff säsong i Björklöven.

Den tidigare guldtränaren Tommy Jonsson har haft en tuff första säsong i Björklöven.
Nu har fansen satt upp en stor banderoll över klubbens kansli – med ett tydligt budskap:
"Packa väskan Tommy".

Annons

2012 tog Tommy Jonsson SM-guld med Brynäs IF och var en hyllad tränare. Efter en knackig säsong i Brynäs säsongen 2014/2015 valde Gävleklubben att sparka honom.

Nu har Tommy Jonsson gjort sin första säsong som huvudtränaren för den allsvenska klubben Björklöven – och det har varit minst lika tufft som det jobbiga året i Brynäs, som slutade med sparken.

Björklövens säsong slutade redan den 28 februari efter att laget hamnat på en 12:e plats.

Fansen har varit mycket kritiska och under natten till långfredagen visade några personer sitt missnöje med huvudtränaren Tommy Jonsson då de satte upp en banderoll på T3 center – över Björklövens kansli.

På banderollen stod det "Packa väskan Tommy".

– Det har suttit en banderoll där tidigare också med ungefär samma budskap och vi vet ju om att det finns en kritik, säger Björklövens vd Joakim Gustafsson till Västerbottens-Kuriren.

Just nu firar Tommy Jonsson påsk hemma i Gävle, men har hört om banderollen, skriver VK.se.

Så här kommenterar han det:

– Det är naturligtvis inte kul. Det är ju roligare om det står ”packa inte väskan”. Det är alltid så bland fans att det finns läger där man inte är populär. Sen får man inte lägga för mycket tankar kring det, det är ju något som man tyvärr blir utsatt för i det här yrket, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Förra säsongen kvalspelade Björklöven om en plats till SHL och förväntningarna var mycket stora inför den här säsongen.

– Vi jobbar i en bransch som berör och det här handlar väl om ett missnöje utifrån förväntningar man hade inför säsongen i kombination med populära spelare som inte fått nya kontrakt. Vi har tagit en massa beslut som skapar en irritation och det är nog också en anledning, säger Jonsson till VK.se.

Se banderollen här.

Mer läsning

Annons