Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finland körde över Sverige i VM-finalen för U18

/

Det blev förlust för småkronorna i finalen mot Finland i U18-VM i USA.

Annons

Finland tog tag i taktpinnen på en gång i matchen och gjorde 1–0 efter bara någon minut in i matchen. Och Sverige var mer eller mindre utspelade i första perioden, som Finland vann med 3–0. Skotten i första var hela 13–3 till finnarna.

Östersundsbördige HV71-spelaren Jacob Moverare sköt i ribban efter cirka 10 minuter i första. Hade pucken gått lite lägre hade det betytt 1–1, då kanske matchen tagit en annan vändning.

I andra perioden lyfte Sverige upp spelet bättre och kom till fler avslut. Men det var fortfarande ett långt lag. Finland ökade på till 4–0 efter drygt halva perioden. Bara en minut senare reducerade Sverige till 4–1.

Men den här matchen ville aldrig lyfta riktigt för det svenska laget. Man kom aldrig upp i den nivå som laget har visat tidigare. Kanske för att Finland var för bra.

Detta blev den första förlusten för Sverige i en VM match för U18 sedan 2006. Finalen slutade 6-1 till Finland.

Juniorhockeyn i Finland har haft stora framgångar denna vinter. Tidigare vann man också U20-VM.

När väl VM är över så kan nog Sverige vara ganska nöjda i alla fall. Det blev final och en silvermedalj. Sverige slog Kanada efter en rysare i semifinalen och Finland skrällslog USA som tog bronset efter att ha kört över Kanada med 10–3.

Problem med att starta sändningen för SVT.

Mer läsning

Annons