Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finske Kokko Jonssons ersättare?

Medan nyopererade Lasse Jonsson stod vid spelaringången och tittade på träningen i går med kryckorna i högsta hugg fanns hans tilltänkte ersättare några trappsteg högre upp i Läkerol Arena.

Brynäs hade tidigare i går hämtat 34-årige backen Petri Kokko – som för närvarande spelar i finska ligalaget Esbo Blues – på Arlanda.

Annons

– Jag är här tillsammans med min familj och vi ser oss omkring. Ingenting är klart än men jag är intresserad, sa Petri.

Han har elitserievana sedan de två säsongerna i Timrå mellan 2006-08 där han var både omtyckt och framgångsrik med 36 poäng (6+30) på 106 spelade seriematcher.

– Jag gillade att spela i Sverige och hade två fina säsonger. Det är klart jag kan tänka mig att spela i Brynäs – det är därför jag är här nu för att se om det går att lösa. Jag har familj med barn och det är skolgång och såna praktiska detaljer som måste fixas till om det ska bli någon flytt till Sverige.

Det är det arbetet som Brynäs tillsammans med den finska backen nu håller på att sortera ut. Petri kom till Gävle i går och han reser hem i dag. Före det kommer en eventuell övergång inte att bli klar.

– Nä, jag kom precis hit och ska först se vilka lösningar som finns och om det ser okej ut får vi prata vidare med Brynäs. Visst vill jag att det ska lösa sig så snabbt som möjligt, men så här ser det ut just nu, sa Petri.

Han lämnade Timrå inför förra säsongen och återvände hem till Finland och spel med Esbo Blues där han hade en bra säsong där speciellt nio poäng (3+6) på 14 slutspelsmatcher imponerade. Men nu har det gått sämre ett tag.

– Det har varit en tung höst både för mig personligen och för laget. Jag har kontrakt över de två kommande säsongerna men Blues kan tänka sig att låna ut mig. Jag gillade elitserien och kan absolut tänka mig att återvända för att få en nystart.

Han känner inte Brynäs två finländare Eeero Somervuori och Juuso Hietanen.

– Nej, det gör jag inte – men jag har spelat mot dom några gånger. Annars vet jag inte så mycket om laget.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv ser Kokko som en rejäl förstärkning och det är självklart också därför som han har blivit inbjuden för att se en träning och bekanta sig med både Brynäs och stan.

– Petri har precis dom kvaliteterna vi letar efter. En offensivt skicklig back, bra i power play och en spelare som skulle kunna få mycket istid. Men eftersom ingenting på långa vägar är klart än så går det inte att säga så mycket mer.

Att lösa övergången med finska Blues ska i alla fall inte vara några större hinder.

– Nej, dom har tydligen lite ekonomiska bekymmer och är intresserad att låna ut Petri för att spara in på lönekostnaderna. Men först måste han själv vara säker på att han vill hit innan vi kan diskutera vidare, sa Sundlöv.

Elitserien är nu inne i ett intensivt skede med tre matcher i veckan och Brynäs vill gärna hitta en backlösning så snabbt som möjligt.

Om Brynäs och Kokko kommer överens kanske det är lite väl tidigt att han spelar redan på torsdag mot Frölunda – då är det Södertälje hemma på lördag som är nästa uppgift.

026-15 93 84

Mer läsning

Annons