Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Florida specialstuderar Markström – i Gävle

Sedan i måndags har Florida Panthers målvaktstränare Rob Tallas varit i Gävle för att specialstudera Jacob Markström.
– Det är ingen hemlighet att de vill ha honom redan nästa år, säger Pecka Alcén i Brynäs.

Annons

Florida Panthers lämnar inget åt slumpen när det gäller Brynäs 19-årige målvakt Jacob Markström.

Samtidigt som klubben är i Helsingfors för att under helgen spela NHL-premiär mot Chicago Blackhawks passar lagets målvaktstränare Rob Tallas på att besöka Gävle och kolla in sin blivande målvakt, Jacob Markström.

– Han har varit här sedan i måndags. Sett två träningar och matchen mot Frölunda, berättar Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén.

Att Florida har två målvakter som börjar komma upp i åren, 33-årige Tomas Vokoun och 32-årige Scott Clemmensen, gör det förstås extra intressant för dem att på nära håll inspektera Markström som man draftade förra sommaren.

– Det är ingen hemlighet att de vill ha honom nästa år och därför passar de på att hälsa på här i Gävle och lära känna Jacob lite närmare, säger Pecka Alcén som själv åt lunch med Tallas i Läkerol Arena i går.

– Han har pratat ganska mycket med mig under de här dagarna och självklart en hel del med Jacob också. De vill se vilken typ av människa han är, berättar Alcén och tillägger:

– Florida har en plan för ”Markan”, inte bara för kommande säsong utan för en lång framtid. De hoppas självklart att han är en ny Henrik Lundqvist.

Rob Tallas är själv bara 36 år och anställdes i Floridas organisation så sent som i augusti. Han var under flera säsonger framgångsrik målvakt och har spelat 99 NHL-matcher för Boston respektive Chicago. Säsongen 2003/04 åkte han över till Finland för spel i HPK Hämeenlinna i finska ligan. Där drabbades han chockartat av en hjärtattack, men läkarna på sjukhuset räddade Tallas liv. Han kom tillbaka till ishockeyn och avslutade sin karriär med tolv matcher österrikiska EC Salzburg säsongen 2004/05.

Mer läsning

Annons