Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i premiären av Stålbucklan

Annons

Stålbucklan är tjejernas motsvarighet av TV-pucken och i helgen spelas gruppspelet där den ena gruppen är förlagd till Sandviken. Gästrikland och Hälsingland har ett lag tillsammans och i den första matchen mötte man Västmanland på fredagskvällen. Det blev förlust med 1-0 efter ett kraftigt övertag för G/H, främst i den första perioden.

– Ja, vi var oerhört offensiva och dominerade första halvan stort med 21-4 i skott. Vi gjorde det lite omständligt för oss och vi var för tama i våra avslut. Visst borde vi gjort ett par mål minst, menade Daniel Brolin, tränare i G/H.

Efter en mållös första period så jämnade spelet ut sig i den sista och kanske blev man lite ängsliga i G/H. Matchen såg ut att gå till förlängning men med knappa två minuter fick Västmanland hål på duktige Wilma Westblom i hemmakassen.

I den andra matchen på fredagen vann Dalarna/Örebro mot Värmland med 8-2.

Lördagens matcher spelas för G/H del 10.30 mot Värmland och 17.00 mot Dalarna/Örebro. Segraren i gruppen går till slutspel.

För att förlänga den här tjejhockeyhelgen på Jernvallen så har man skapat ett cupupplägg som går utanför Stålbucklan. Det innebär ett slutspel på söndagen mellan de fyra lagen. Ett riktigt kul initiativ i ett distrikt med många unga hockeytjejer.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons