Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Brynäsmålvakten i World Cup – kommer inte att spela: "bara att köpa rollen"

26-åringen från Gävle är med i World Cup-truppen. Men Jacob Markström räknar inte med att få spela en minut av turneringen: " Det gäller bara att köpa min roll här", säger han, då hans konkurrent om förstaspaden heter Henrik Lundqvist.

Annons

Elitkarriären startade i IK Sätras J18-lag och gick via Brynäs till Nordamerika. Idag huserar Jacob Markström i Vancouver Canucks och farmarlaget Utica Comets. Nu är det snart dags för World Cup och där är konkurrensen för en målvakt med inte pjåkiga 91,5 i räddningsprocent nära på oöverkomlig. Förstemålisen heter Henrik Lundqvist, New York Rangers.

– Henrik Lundqvist är en av världens bästa målvakter, om inte den bästa, säger Markström, som inte räknar med att spela en enda minut av turneringen. Istället handlar det om att lära.

– Det kommer vara fantastiskt kul att se honom, och vara på is med honom och lära sig så mycket som möjligt, så för mig är det bara roligt att få se och lära. Samtidigt blir det kul att se honom på träning, man har ju sett honom på match, fortsätter Markström.

Henrik Lundqvists 92 procent kanske inte låter oöverkomliga i jämförelse men Rangersmålvakten är odiskutabelt förstaval och istället får Markström en stöttande roll.

– Det gäller bara att köpa min roll här och spela bra på träningar och pusha laget så mycket man kan. Om det skulle hända något, mot all förmodan, så gäller det bara att vara redo.

LÄS MER:

12.00 Liverapport från Brynäs träning

Stor förväntan hos stjärnorna inför World Cup – Henrik Zetterberg blir kapten

Markström hyllade Lindbäck efter nollan

Jacob Markström matchhjälte mot Schweiz – nu kritiserar han VM-arrangemanget: "Det är pinsamt"

Mer läsning