Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forwardsstjärnan får hoppas på ändringar

Framför teven fick Jakob Silfverberg först veta att han är petad till LG Hockey Games.
Sedan fick han hem ett papper om att han är landslagsreserv.
– Det är bara att hoppas att någon tackar nej, säger Brynäsforwarden.

Annons

Silfverberg gjorde, precis som Brynäskamraten Mattias Ekholm, debut i A-landslaget tidigare i höst. Sedan fick han fortsatt förtroende turneringen därefter.

Men den här gången stängde förbundskaptenen dörren – och lämnade Silfverberg utanför truppen till LG Hockey Games i Stockholm.

Trodde Brynässpelaren.

Direkt efter torsdagsmatchen mot Färjestad fick han veta, via teven, att det inte fanns plats för honom. Men när Silfverberg sedan kom hem till Gävle igen under gårdagen låg ett papper i brevlådan.

Han är reserv.

– Det låter ju dumt att säga att man hoppas att någon blir skadad, men tankarna går lite åt det hållet, säger Silfverberg.

Då är det väl en bonus om det är någon spelare från ett lag som konkurrerar om slutspelsplatsen som blir skadad, säg Mathias Tjärnqvist i Djurgården?

– Hehe, ja. Eller förresten, någon kan väl först och främst tacka nej till den här turneringen istället för att bli skadad.

Är du besviken över petningen?

– Nja, inte besviken direkt. Självklart vill man vara med i landslaget, men tittar man på truppen så ser man också vilken konkurrens det är. Jag hade det här lite på känn.

Mer läsning

Annons