Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden osäker för Björn Danielsson

Att Brynäs skadade spelare Micke Lind och Emil Sandin åter är i träning inför torsdagens omstart i elitserien berättade vi i går. Men en som inte har det lika muntert just nu är forwarden Björn Danielsson.
Vill det sig illa kan hela karriären vara över för 31-åringen som spelat åtta säsonger i Brynäs.

Annons

Björn Danielsson har inte spelat sedan Brynäs mötte Skellefteå på bortaplan den 9 oktober. Och frågan är om det blir något mer spel den här säsongen – eller ens överhuvudtaget i karriären.

– Det känns väldigt tungt just nu, berättar Danielsson som väntar på att få operera sin skadade höft.

– Jag trodde länge att det var ljumsken, men det är höften som är skadad och det har gjort att jag tvingats kompensera upp det hela tiden. På slutet kunde jag inte ens vända åt ena hållet och det blev bara värre och värre.

Men någon operationstid är ännu inte inbokad eftersom den kände idrottsläkaren Leif Swärd först måste göra en bedömning av skadan för att se om det ens går att operera.

Bland annat rör det sig om långvarig förslitning på höftkulan och leden.

– Jag har artros, lösa benbitar och brosk som ligger och skaver emot varandra vilket gör att jag blivit stel och orörlig i höften, berättar "Björne".

När Swärd till att börja med ska titta och göra sin bedömning av skadan är inte heller bestämt, men det kommer att ske inom den närmaste framtiden. Och i väntan på det är Danielsson ordinerad vila.

Men att han ska bli fullt återställd är inte säkert. Blir det operation handlar det först om minst tre månaders rehabilitering för Brynäsaren, innan han kan tänka på spel igen.

– Han (Leif Swärd) kan inte garantera någonting, så vi får se, suckar Björn Danielsson.

När det gäller Micke Lind, som ju missade flera matcher innan uppehållet, är det dock mer positiva rapporter. I går tränade han i stort sett för fullt och efter onsdagens träning kan ett beslut tas om Brynäs förstecenter kan spela i omstarten mot Linköping. Även Emil Sandin går för fullt. Det är en gammal knäskada som har spökat, men med ett specialskydd för knäet hälsar han att det inte är några problem att spela.

Mer läsning

Annons